48Şi mulţi îl mustrau ca să tacă; dar el striga şi mai tare: „Fiu al lui David, ai milă de mine!” [simple_tooltip content=’46 Şi ei au venit la Ierihon; şi, pe când ieşea din Ierihon cu ucenicii Săi şi cu o mare mulţime, fiul lui Timeu, Bartimeu, orbul, şedea lângă drum cerşind.

47 Şi, auzind că este Iisus Nazarineanul, a început să strige şi să spună: „Fiu al lui David, Isuse, ai milă de mine!“

48 Şi mulţi îl mustrau ca să tacă; dar el striga şi mai tare: „Fiu al lui David, ai milă de mine!”

49 Şi Iisus, oprindu-Se, a spus ca el să fie chemat; şi ei l-au chemat pe orb, spunându-i: „Îndrăzneşte; ridică-te, te cheamă.”

50 Şi el, aruncându-şi haina, a sărit în sus şi a venit la Iisus.

51 Şi Iisus, răspunzând, i-a spus: „Ce vrei să-ţi fac?” Şi orbul I-a spus: „Rabuni, să văd!”

52 Şi Iisus i-a spus: „Mergi! Credinţa ta te-a vindecat.” Şi îndată a văzut şi L-a urmat pe drum.’](Marcu 10:46-52)[/simple_tooltip]

 

Este uimitor cât de multă influență au ceilalți oameni asupra noastră. Există o dorință intensă pentru fiecare dintre noi de a fi în același acord cu cei din jurul nostru. Vrem să facem parte din grup. Nu ne place să ieșim din mulțime. Vrem să fim acceptați. Dar mulțimea nu va merge până la capăt cu Dumnezeu. Cei care primesc tot ce este mai bun al lui Dumnezeu trebuie să scape  întotdeauna de mulțime.

Bartimeu a fost obligat să se conformeze la ceea ce alții se așteptau de la el. Alți bărbați puteau alege unde doresc să trăiască, sau ce doreau să facă pentru a trăi, dar un orb nu a avut de ales decât să cerșească. Cu toate acestea, când Bartimeu a auzit despre Iisus și despre minunile pe care El le făcea, dintr-o dată a avut de ales. A putut alege să creadă și să fie vindecat.

În interiorul trupului său de cerșetor orb se afla inima unui credincios. Bartimeu tânjea după ziua în care Iisus va trece prin calea sa, și ziua aceea a venit. Nu avea să lase pe nimeni să-l oprească să primească miracolul său și, în momentul în care a știut că Iisus este aproape, a început să strige: „Fiul lui David, ai milă de mine!” Alți oameni s-au jenat de izbucnirea lui, dar el și-a petrecut o viață în jenă și rușine și nu era nici un chip să continue așa. Dacă nu ar fi făcut un spectacol, lucrurile nu s-ar fi schimbat niciodată. A fost acum sau niciodată.

Există ceva puternic în legătură cu disperarea atunci când este amestecată cu credința în Iisus. Ești suficient de disperat să faci tot ce trebuie pentru a-L atinge pe Iisus și a primi tot ceea ce are pentru tine astăzi? Nu lăsa pe nimeni sau nimic să te împiedice să primești tot ce este mai bun.