4Şi din tabăra filistenilor a ieşit un luptător: numele lui era Goliat, era din Gat; înălţimea lui era de şase coţi şi o palmă. [simple_tooltip content=’1 Şi filistenii şi-au adunat oştirile pentru luptă şi s-au strâns la Soco, care ţine de Iuda, şi şi-au aşezat tabăra între Soco şi Azeca, în Efes-Damim.

2 Şi Saul şi bărbaţii lui Israel s-au strâns şi şi-au aşezat tabăra în Valea Terebinţilor şi s-au aşezat pentru luptă împotriva filistenilor.

3 Şi filistenii stăteau pe muntele de dincolo şi Israel stătea pe muntele de dincoace: şi între ei era o vale.

4 Şi din tabăra filistenilor a ieşit un luptător: numele lui era Goliat, era din Gat; înălţimea lui era de şase coţi şi o palmă.

5 Şi avea un coif de aramă pe capul său şi era îmbrăcat cu o cămaşă de zale de solzi; şi greutatea cămăşii era de cinci mii de sicli de aramă.

6 Şi avea gambiere de aramă peste fluierele picioarelor sale şi o suliţă de aramă între umerii săi.

7 Şi mânerul suliţei sale era ca sulul unui ţesător şi capul suliţei sale era de şase sute de sicli de fier; şi purtătorul scutului său mergea înaintea lui.

8 Şi el stătea şi striga către rândurile lui Israel şi le zicea: „De ce ieşiţi să vă aşezaţi în linie de bătaie? Nu sunt eu filistean şi nu sunteţi voi slujitorii lui Saul? Alegeţi-vă un om şi să coboare la mine.

9 Dacă va putea să se lupte cu mine şi să mă ucidă, atunci noi vom fi robii voştri; iar dacă-l voi învinge eu şi-l voi ucide, voi să fiţi robii noştri şi să ne slujiţi.”

10 Şi filisteanul a zis: „Am batjocorit astăzi rândurile lui Israel! Daţi-mi un om, ca să ne luptăm împreună.”

11 Şi Saul şi tot Israelul au auzit aceste cuvinte ale filisteanului şi s-au înfricoşat şi s-au temut foarte mult.’](1 Samuel 17:1-11)[/simple_tooltip]

 

Goliat avea o înălțime de vreo 2,90 metri, de două ori mai înalt decât David. David probabil că nu cântărea mai mult decât haina pe care o purta Goliat, dar era mai mare în interior decât Goliat la exterior. Noi, de asemenea, evaluăm adesea lucrurile doar în termeni fizici. Fizic, Goliat a fost un gigant; dar în a avea încredere în Dumnezeu, el a fost un pitic. David a fost uriașul în credință și aceasta a câștigat bătălia. Oricine este puternic în a-L crede pe Dumnezeu este un uriaș pe tărâmul spiritual și capabil să facă mari lucrări.

Subestimăm și subliniem excesiv problemele care ne confruntă pentru că uităm cine suntem în Iisus Hristos. David a fost regele uns al lui Dumnezeu, dar Iisus este Regele, deoarece a omorât cel mai mare gigant cu care omenirea s-a confruntat vreodată: păcatul. Toată lumea născută din Dumnezeu este un gigant spiritual cu o putere și autoritate mult mai mare decât orice întâlnim de la vrăjmaș, lume sau carnea noastră.

Cere-I lui Dumnezeu să îți deschidă ochii să vezi cine ești în spiritual. Vei descoperi că ești un gigant care a fost intimidat de pitici! Adevărul este că ești la fel de uns și de puternic ca David și chiar mai mult astăzi, deoarece ai Duhul Sfânt care trăiește în tine.