5Și apostolii au spus Domnului: „Mărește-ne credința.” [simple_tooltip content=’5 Și apostolii au spus Domnului: „Mărește-ne credința.”

6 Iar Domnul a spus: „Dacă ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați spune acestui sicomor: ‘Dezrădăcinează-te și sădește-te în mare;’ și ar asculta de voi.

7 Dar care dintre voi, având un rob arând sau păstorind vitele, îi va spune îndată după ce vine din câmp: ‘Mergi și șezi la masă?’

8 Și nu îi va spune mai degrabă: ‘Pregătește-mi ceva să mănânc și încinge-te și servește-mi, până voi mânca și voi bea; și după acestea, vei mânca și vei bea tu?’

9 Îi mulțumește acelui rob, pentru că a făcut ce îi fusese poruncit? Consider că nu.

10 Tot așa și voi, când veți fi făcut toate cele poruncite vouă, să spuneți: ‘Suntem robi nefolositori, am făcut ce era datoria noastră să facem.’”’](Luca 17:5-10)[/simple_tooltip]

 

Apostolii au cerut de la Iisus același lucru pe care milioane de creștini îl cer astăzi. Vor mai multă credință. Iisus i-a uimit cu răspunsul Său, la fel cum adevărul despre credință uimește oamenii astăzi. El a spus că nu au nevoie de mai multă credință. Credința pe care o aveau era suficientă pentru a dezrădăcina un copac și a-l arunca în ocean. Ei nu foloseau credința pe care o aveau (v.6).

Iisus a urmărit să corecteze o idee greșită pe care majoritatea oamenilor o au despre credință. Credința nu doar vine și merge să lucreze pentru tine/începe să lucreze în locul tău. Credinței trebuie să i se spună ce să facă; este robul tău. Stăpânii nu-i roagă pe robi să lucreze; aceștia îi fac să lucreze. Acesta este modul în care ar trebui să îți vezi credința. Nu spera pasiv că ea va acționa sau să îi ceri acesteia provizoriu ca ea să lucreze. Ia autoritatea pe care o ai în Iisus și poruncește-i!

Motivul pentru care ucenicii nu și-au văzut credința lucrând mai mult pentru ei a fost pentru că nu au cerut mai mult de la credința lor. Ei au crezut că a crede în minuni a fost atât de greu, încât ar fi fost nevoie de mai multă credință decât ceea ce au avut. Acest lucru nu este adevărat nici pentru ei, nici pentru noi. Am subestimat robul nostru. Am crezut că avem nevoie de mulți robi, când adevărul este că acest rob (credința) este atât de puternic încât poate realiza orice am cere de la el.

Știi că, credința pe care Dumnezeu ți-a dat-o lucrează doarece ai fost născut din nou prin ea. Acum, după ce ai experimentat cea mai mare minune din această viață, prin credința pe care ți-a dat-o Dumnezeu, nu te întoarce la gândirea că nevoile tale sunt prea mari pentru credința ta. Dacă ai fost salvat prin credință, poți fi vindecat, eliberat, aprovizionat și promovat prin credință. Pune-ți credința să lucreze azi și nu o lăsa să se odihnească până când nu va termina.