33Nu vă amăgiţi: Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune! [simple_tooltip content=’32 Dacă, vorbind în felul omului, m-am luptat cu fiarele în Efes, ce-mi foloseşte? Dacă morţii nu înviază, „să mâncăm şi să bem, pentru că mâine vom muri.”

33 Nu vă amăgiţi: Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune!

34 Treziţi-vă cum se cuvine şi nu păcătuiţi! Pentru că unii nu au cunoştinţă de Dumnezeu: spre ruşinea voastră vorbesc.’](1 Corinteni 15:32-34)[/simple_tooltip]

 

Ai observat vreodată că este mai ușor să iei în greutate decât să pierzi? De asemenea, este mai ușor să distrugi lucrurile decât să le construiești, să te îmbolnăvești decât să rămâi sănătos, și să distrugi o relație decât să o menții. Se pare că lucrurile pe care le dorim sunt mai dificile decât cele pe care am vrea să le evităm. Același lucru este și cu ceea ce auzim.

Valorile și atitudinile care necesită mult timp pentru a fi clădite pot fi distruse cu ușurință doar prin câteva cuvinte. Cu siguranță, tuturor ni s-a stins entuziasmul din pricina cuvintelor dezaprobatoare, ale altcuiva. Cuvintele noastre sunt importante, la fel și cuvintele fiecărei persoane pe care o auzim. Pentru a reuși în Împărăția lui Dumnezeu, nu numai că trebuie să avem grijă la ceea ce spunem, ci și trebuie să păzim ceea ce auzim.

În zilele noastre, creștinii sunt expuși la cuvintele negative ale acestei lumi mai mult ca niciodată. Cei mai mulți dintre noi punem aceste cuvinte chiar în casele noastre și în mașinile noastre. În câteva secunde suntem conștienți de toate lucrurile teribile care se întâmplă în întreaga lume. Unii oameni ascultă chiar de divertisment cântece care se plâng de nefericirea și întristările omenirii. Și totuși, aceste cuvinte au putere – putere malefică. Au capacitatea de a ne deprima și de a ne face să ne temem. Nu avem nevoie de aceasta! Trebuie să fim niște oameni ai credinței și ai speranței.

Gândește-te la cuvintele pe care le auzi astăzi. Chiar ai nevoie sau chiar dorești cu adevărat ceea ce vezi și auzi? Alege viața în loc de moarte (Deuteronom 30:19). Dacă un cuvânt rostit nu îți crește credința și te atrage către Iisus, mustră-l și respinge-l. Apoi, îndreaptă-ți gândurile către Cuvântul Său și bucură-te.