Fiindcă nu avem un mare preot care nu poate să simtă compasiune pentru neputințele noastre, ci în toate a fost ispitit asemenea nouă, totuși fără păcat. (Evrei 4:15)

 

Te-ai gândit vreodată la ispitele lui Iisus? Cum a putut El să sufere cu adevărat ispitele care vin în căsătorie, când El nu a fost niciodată căsătorit? Cum a putut suferi tentația dependenței de droguri când nu a întâlnit niciodată cocaină? Ne confruntăm cu multe presiuni cu care pare că El nu a avut de -a face. Cu toate acestea, Cuvântul lui Dumnezeu spune clar că a fost ispitit în toate lucrurile, la fel ca noi. Aceasta subliniază adevărul că acțiunile noastre nu sunt acolo unde are loc ispita. Setul nostru de credințe este ispitit.

Iisus a fost ispitit să nu-L creadă pe Dumnezeu așa cum suntem și noi, dar El a continuat să creadă și a rămas puternic. Lucrurile materiale și plăcerile cu care Satan ne ispitește nu sunt adevărata ispită. Toate dispozitivele sale sunt pur și simplu momeală pentru a ne determina să mușcăm cârligul necredinței – că Dumnezeu nu va/sau nu poate furniza tot ceea ce avem nevoie și ce ne dorim în viață.

Deseori biserica argumentează împotriva păcatului pe baza consecințelor fizice pe care le produce. De exemplu, ei spun că homosexualitatea este greșită, deoarece produce boli. Ce se întâmplă dacă se găsește un remediu pentru SIDA? Aceasta înseamnă că homosexualitatea nu ar mai fi un păcat? Sigur că nu! Oricât de rele sunt consecințele acțiunilor noastre, adevărata rădăcină a păcatului este respingerea Cuvântului lui Dumnezeu. Aceasta este ispita care are loc în inimile noastre cu mult înainte de a  acționa. O persoană este tentată să nu creadă adevărul biblic că Dumnezeu a creat bărbat și femeie pentru căsătorie, punct. Când cedează ispitei și resping Cuvântul lui Dumnezeu, inevitabil păcătuiesc. Rădăcina tuturor păcatulor este respingerea adevărului lui Dumnezeu. Aceasta este adevărata ispită.

Astăzi, fă-ți un scop din a alege să crezi în Dumnezeu și în Cuvântul Său, indiferent de ceea ce spun sau fac oamenii pentru a te ispiti să nu crezi. Credința ta în El va aduce bucurie și pace indiferent de situațiile cu care te confrunți.