14Şi a coborât şi s-a scufundat de şapte ori în Iordan, după cuvântul omului lui Dumnezeu. Şi carnea lui s-a făcut din nou cum este carnea unui copil mic, şi el a fost curat. (2 Împărați 5:1-14)

 

Când cineva a venit la Iisus pentru a fi vindecat, El a fost întotdeauna dornic și l-a vindecat imediat. În lumina acestui fapt, acțiunile și instrucțiunile lui Elisei către Naaman au fost ciudate. Ce încerca el să realizeze spunându-i lui Naaman să se scufunde de șapte ori în râul Iordan cel murdar?

În primul rând, Naaman nu s-a smerit cu adevărat înaintea Domnului, ceea ce este o parte foarte importantă a credinței. Iisus a spus că cine caută onoarea care vine de la oameni mai mult decât onoarea care vine de la Dumnezeu nu poate crede (Ioan 5:44). Naaman a fost prea impresionat de el însuși. Acesta este motivul pentru care Elisei nici nu s-a deranjat să iasă să-l vadă. El și-a trimis servitorul să-i dea instrucțiunile lui Naaman.

Aceasta l-a înfuriat pe Naaman. El s-a îndreptat înapoi spre Siria, furios. Elisei nu i-a răspuns așa cum cerea poziția lui. În plus, a crezut că orice râu sirian este mai bun decât Iordanul din Israel. Cu siguranță, Naaman a avut o problemă a mândriei, dar slujitorii lui au insistat ca el să urmeze instrucțiunile profetului. De multe ori, nevoia îi determină pe oameni să facă lucruri pe care, în caz contrar, nu le-ar face, și astfel Naaman s-a smerit și s-a scufundat în râul Iordan.

Nimic nu s-a întâmplat prima sau a doua oară. Vindecarea lui nu a venit treptat. El era încă un lepros și după ce s-a scufundat a șasea oră în Iordan. Dar a șaptea oară, trupul lui a fost restaurată complet. Doar gândește-te: mândria lui Naaman aproape că l-a determinat să-și rateze minunea!

Există probleme de mândrie în viața ta care te-au împiedicat să faci ceea ce Dumnezeu ți-a spus să faci? Dacă da, smerește-te și ascultă. Nu o face cu jumătate de inimă. Eliberarea ta va veni când vei merge până la capăt.