15Şi, în adevăr, dacă şi-ar fi amintit de aceea din care ieşiseră, ar fi avut timp să se întoarcă; (Evrei 11:1-15)

 

Dacă Avraam și Sara ar fi fost conștienți de țara din care-au plecat, ei ar fi fost tentați să se întoarcă. Cu toate acestea, din moment ce nu au fost conștienți de țara respectivă, nici măcar nu au fost tentați să se întoarcă. Ce revelație! Ispita lor era legată de gândurile lor. Tu nu poți fi tentat de ceva la care nu te gândești. Prin urmare, controlează-ți gândirea și poți evita ispita. Putem fi puternici în Dumnezeu dacă evităm să fim ispitiți. Controlându-ne gândirea, pur si simplu putem face aceasta.

Mulți credincioși încearcă să își controleze acțiunile, dar nu își dau seama că acțiunile sunt un rezultat direct al modului în care gândesc. Ei își permit luxul de a se gândi la lucrurile pe care nu ar trebui să le facă, iar atunci când vine ispita, ei se străduiesc să rămână fideli lui Dumnezeu. Adesea se întreabă de ce sunt ispitiți tot timpul. Este din cauza lucrurilor la care ce gândesc.

Dumnezeu ne-a chemat pe toți să lăsăm lucruri în urmă. Este posibil să nu fie o țară, dar poate fi un stil de viață sau anumiți prieteni. Poate că există obiceiuri sau hobby-uri pe care El ne-a cerut să le lăsăm. Secretul de a te îndepărta nde ele este să nu stai pe ele. Gândindu-mă „ce s-ar întâmpla dacă?” este întotdeauna un factor ce omoară credința! Nu trebuie să privim înapoi; trebuie să așteptăm cu nerăbdare ceea ce Dumnezeu ne-a promis și la ceea ce ne-a chemat.

Astăzi, întoarce-ți gândurile de la ceea ce ai lăsat în urmă, către ceea ce trebuie să aștepți cu nerăbdare în viața ta, în Iisus Hristos. Uită-te în față, prin credință, la ceea ce te cheamă Dumnezeu să faci și la toți frații și surorile minunate cu care vei face asta. Vei vedea că gândurile tale pozitive îți vor aduce speranță în loc de ispită.