Şi, iată, Eu trimit promisiunea Tatălui Meu peste voi; dar voi, rămâneţi în cetatea Ierusalim până când veţi fi îmbrăcaţi cu putere de sus. (Luca 24:49)
În [simple_tooltip content=’Ioan a răspuns tuturor, zicând: „Eu, în adevăr, vă botez cu apă; dar vine Cel care este mai puternic decât mine, căruia nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua sandalelor; El vă va boteza cu Duh Sfânt şi cu foc.”’]Luca 3:16[/simple_tooltip], Ioan Botezătorul a declarat că Iisus va boteza cu Duhul Sfânt și cu foc. Apoi, după învierea Sa și înainte de a se urca la cer, Iisus le-a poruncit tuturor urmașilor Săi să rămână în Ierusalim, și să nu plece niciunde sau să facă ceva, până când nu va trimite „promisiunea Tatălui” peste ei. La acel moment „vor fi îmbrăcați cu putere de sus.”
În ziua de Rusalii, Iisus i-a botezat pe cei 120 din camera de sus cu Duhul Sfânt, și toți vorbeau în limbi, dar această binecuvântare nu a fost numai pentru aceste câteva persoane. Petru a spus în Faptele Apostolilor 2:39: „Fiindcă a voastră este promisiunea şi a copiilor voştri şi a tuturor care sunt departe, atâţia câţi Domnul Dumnezeul nostru va chema.” Aceeași putere este disponibilă tuturor credincioșilor de astăzi.
Vorbirea în limbi este unică pentru Era Bisericii. Acest lucru se datorează faptului că atunci când o persoană vorbește în limbi, duhul său născut din nou vorbește [simple_tooltip content=’Pentru că, dacă mă rog într-o limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.’](1 Corinteni 14:14)[/simple_tooltip], nu mintea lor. [simple_tooltip content=’Dacă vorbesc în limbile oamenilor şi ale îngerilor, dar nu am dragoste, sunt aramă sunătoare sau chimval răsunător.’]1 Corinteni 13:1[/simple_tooltip] arată două feluri de vorbire în limbi: „limbile oamenilor și ale îngerilor.” Limbile oamenilor sunt limbi cunoscute pe care oamenii le vorbesc. Limbile îngerilor, sau limbile cerești, sunt limbile pe care toți credincioșii umpluți de Duh le pot vorbi și sunt cele despre care a vorbit Pavel în 1 Corinteni 12-14. El a spus că atunci când o limbă este dată public, într-un serviciu, ea trebuie interpretată (darurile limbilor și interpretarea limbilor). Dar există și un limbaj de rugăciune personal de care se bucură fiecare credincios, în care duhul comunică cu Duhul Sfânt.
A fi „îmbrăcat cu putere de sus” nu înseamnă doar a vorbi în limbi. În [simple_tooltip content=’ci veţi primi putere, când va veni Duhul Sfânt peste voi, şi veţi fi martorii Mei atât în Ierusalim, cât şi în toată Iudeea şi Samaria şi până la marginea pământului.’]Faptele Apostolilor 1:8[/simple_tooltip], Iisus a spus că aceasta este ca ucenicii Săi să fie împuterniciți, pentru a-i fi martori. Astăzi, îți poți construi credința rugându-te în Duhul [simple_tooltip content=’Dar voi, preaiubiţilor, zidindu-vă pe credinţa voastră preasfântă, rugându-vă prin Duhul Sfânt.’](Iuda 20)[/simple_tooltip] și să fii martorul puternic pe care Dumnezeu l-a creat. Despre aceasta rugăciunea în limbi și botezul Duhului Sfânt.