13Dar socotesc drept, cât timp sunt în acest cort, să vă trezesc prin aducere-aminte, [simple_tooltip content=’10 De aceea, cu atât mai mult, fraţilor, străduiţi-vă să întăriţi chemarea voastră şi alegerea voastră, pentru că, făcând acestea, nu veţi cădea niciodată;

11 pentru că astfel vi se va da din belşug intrarea în Împărăţia eternă a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

12 De aceea, mă voi strădui să vă amintesc întotdeauna aceste lucruri, deşi le ştiţi şi sunteţi întăriţi în adevărul pe care îl aveţi.

13 Dar socotesc drept, cât timp sunt în acest cort, să vă trezesc prin aducere-aminte,’](2 Petru 1:10-13)[/simple_tooltip]

 

Timpul lui Petru pe pământ era limitat. Acesta a fost probabil ultimul său îndemn către oamenii pe care i-a iubit atât de mult. Cu toate acestea, în loc să mai ofere încă o informație, el le-a reamintit ceea ce știau deja. El a folosit puterea amintirilor lor pentru a-i înflăcăra.

Memoria este un lucru puternic. O singură imagine, sunet sau miros poate declanșa emoții și acțiuni pe care poate nu le-am experimentat în ani, toate pentru că ne determină să ne amintim. Memoria este o funcție a minții noastre. Petru a spus: „vă trezesc mințile curate prin aducere aminte” [simple_tooltip content=’Vă scriu deja, preaiubiţilor, această a doua epistolă, în care trezesc înţelegerea voastră curată, aducându-vă aminte,’](2 Petru 3:1)[/simple_tooltip]. Trebuie să gândim ca să ne amintim. Este nevoie de efort, dar merită.

Unul dintre modurile în care Domnul ne-a spus să ne amintim este prin a pune deoparte zile speciale pentru a comemora evenimente speciale. Acesta a fost unul dintre principalele scopuri ale Sabatului [simple_tooltip content=’Şi adu-ţi aminte că ai fost rob în ţara Egiptului şi că Domnul Dumnezeul tău te-a scos de acolo cu mână tare şi cu braţ întins; de aceea ţi-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să ţii ziua sabatului.’](Deuteronom 5:15)[/simple_tooltip] și zilelor de sărbătoare ale Vechiului Legământ [simple_tooltip content=’Să nu le mănânci cu aluat; şapte zile să le mănânci cu azime, pâinea întristării, pentru că ai ieşit în grabă din ţara Egiptului, ca să-ţi aduci aminte de ziua ieşirii tale din ţara Egiptului în toate zilele vieţii tale.’](Deuteronom 16:3)[/simple_tooltip]. Au servit ca amintiri constante ale binecuvântărilor Domnului. Acesta este și scopul sărbătorii de mulțumire americane (Thanksgiving). Aceasta a fost creată special pentru a ne aminti de începuturile noastre slabe și că, fără ajutorul lui Dumnezeu, Statele Unite ale Americii nu ar exista.

Indiferent de naționalitate, mulțumirea ar trebui să fie o activitate regulată în viața ta. Trebuie să „nu uiți niciuna din benefacerile Lui” [simple_tooltip content=’Binecuvântează, suflete al meu, pe Domnul! Şi nu uita nici una din binefacerile Lui:’](Psalmii 103:2)[/simple_tooltip]. Motivul pentru care Domnul ți-a spus să nu uiți este pentru că amintirea binefacerilor Sale îți menține credința în El puternică și eficientă. De asemenea, vei uita dacă nu depui eforturi. Folosește acest timp pentru a-ți aminti toată bunătatea lui Dumnezeu față de tine.