13Dar Iisus vorbise despre moartea lui, iar ei gândeau că vorbeşte despre odihna somnului.[simple_tooltip content=’11 A spus acestea; şi, după aceea, le-a zis: „Lazăr, prietenul nostru, a adormit, dar merg ca să-l trezesc din somn.”

12 Ucenicii deci I-au spus: „Doamne, dacă a adormit, se va face bine.”

13 Dar Iisus vorbise despre moartea lui, iar ei gândeau că vorbeşte despre odihna somnului.

14 Atunci deci Iisus le-a spus deschis: „Lazăr a murit.”’](Ioan 11:11-14)[/simple_tooltip]

 

Prietenul lui Iisus, Lazăr, murise. Există multe scripturi în care moartea este denumită somn; cu toate acestea, aici ucenicii au crezut că Iisus spunea că Lazăr se odihnea doar. Până la urmă le-a lămurit neînțelegerea folosind cuvântul moarte, dar aceasta nu a fost prima Lui alegere deoarece perspectiva lui Dumnezeu asupra morții corpului uman este diferită de a noastră. Moartea fizică este finală pentru oameni, dar nu și pentru Dumnezeu. Va fi o înviere.

În același mod în care o sămânță este diferită de planta pe care o produce, trupurile noastre înviate vor fi diferite de corpurile noastre fizice de pe pământ. Corpurile noastre glorificate vor fi asemănătoare cu corpurile noastre fizice. Știm acest lucru din cauza a ceea ce scriu Scripturile despre trupul glorificat al lui Iisus. Încă părea uman. A mâncat mâncare. El a păstrat cicatricile cuielor de răstignire din mâinile Sale, din coastă și din picioare. El a spus că are carne și oase. Cu toate acestea, El putea să apară și să dispară. Trupurile noastre înviate vor fi nemuritoare (fără a fi supuse morții) și vor fi ca trupul înviat al lui Iisus.

În același mod în care corpul tău fizic este o creație miraculoasă, corpul tău înviat glorificat va fi și mai uimitor. Nu va mai fi supus bolii sau morții și se va deplasa cu ușurință din cer pe pământ și din loc în loc, la fel ca Iisus. Poți fi sigur că Dumnezeu nu servește niciodată desertul mai întâi! Dacă, corpul tău fizic este minunat – sau chiar dacă ai avut probleme cronice pe care nu ai reușit să le depășești pe deplin – ai această mare binecuvântare pe care să o aștepți. Trupul tău înviat va fi perfect în toate felurile.