3Prin credinţă pricepem că lumile au fost întocmite prin Cuvântul lui Dumnezeu, astfel că cele văzute n-au fost făcute din cele care se arată. (Evrei 11:1-3)

 

În Evul Mediu, biserica a cerut acceptarea tuturor poruncilor și credințelor sale fără nici o explicație sau justificare. Infailibilitatea papei nu a lăsat loc erorilor. Aceasta a dus la situații teribile atât în ​​interiorul, cât și în afara bisericii. Știința a fost disprețuită, și mulți oameni de știință au fost persecutați.

Apoi au venit Reforma, Renașterea și Epoca Iluminării. S-a descoperit că pământul este rotund și nu plat. Multe lucruri pe care biserica le pronunțase ca fiind plăgi de la Dumnezeu s-au dovedit a fi rezultatul virușilor și al condițiilor nesănătoase de viață. Multe limite „impuse de Dumnezeu” s-au dovedit a fi doar limite puse oamenilor din cauza ignoranței.

Aceasta a provocat o schimbare totală în gândirea oamenilor. Au trecut de la o credință neîndoielnică, oarbă, în religie, la Epoca Rațiunii când au batjocorit credința. Fără îndoială, a eliberat oamenii de multe dintre concepțiile greșite și erorile religiei false dar, de asemenea, l-a lăsat pe omul modern fără credința simplă.

Autorul cărții Evrei spune că unele lucruri pot fi înțelese doar prin credință. Dumnezeu nu a considerat necesar să ne explice totul. El este mult mai mare și mult mai complex decât putem înțelege cu creierul nostru, ca o arahidă. Este imposibil să-L înțelegem complet, atât pe El cât și căile Sale. Trebuie să avem credință în Dumnezeu.

În această zi a tehnologiei, nevoia ta de credință este mai mare ca niciodată – nu o credință oarbă care duce la superstiție, ci o credință educată care este instruită în Cuvântul lui Dumnezeu și bazată pe experiența ta cu Duhul Sfânt. Credința nu este lipsită de minte; ci ea pur si simplu recunoaște că există o realitate spirituală pe care nu o poți examina într-o eprubetă.