3Fiindcă prin harul care îmi este dat, spun fiecăruia care este printre voi, să nu gândească mai măreț decât ar trebui să gândească; ci să gândească cumpătat, așa cum Dumnezeu a împărțit fiecăruia măsura credinței. (Romani 12:1-12, BTF)

 

Dacă cineva ar servi supă la diferiți oameni, dintr-un vas mare cu un singur polonic, polonicul ar fi măsura și toată lumea ar primi aceeași cantitate de supă. De asemenea, Domnul nu ne dă diferite măsuri de credințe. I-a dat fiecărui credincios măsura credinței.

Atunci ce putem spune despre pasajele din Scriptură unde Iisus vorbește despre credință mai mare [simple_tooltip content=’Când a auzit Iisus, S-a minunat și a spus celor ce Îl urmau: „Adevărat vă spun, nu am găsit așa o credință nici chiar în Israel.”’](Matei 8:10)[/simple_tooltip] și puțină credință [simple_tooltip content=’Iar El le-a spus: „De ce sunteți fricoși, puțin credincioșilor?” Apoi ridicându-se, a mustrat vânturile și marea; și s-a făcut o liniște mare.’](Matei 8:26)[/simple_tooltip]? El spune că putem folosi și manifesta o credință mai mare sau o credință mai mică, dar acest lucru nu afectează cantitatea care ne-a fost dată. Tuturor ne este dată măsura credinței.

Pavel a spus, credința pe care a folosit-o a fost „credința Fiului lui Dumnezeu” [simple_tooltip content=’Sunt crucificat împreună cu Hristos totuși trăiesc, dar nu eu, ci Hristos trăiește în mine; și viața pe care o trăiesc acum în carne, o trăiesc prin credința Fiului lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine.’](Galateni 2:20, BTF)[/simple_tooltip]. El nu a spus „credința în Fiul lui Dumnezeu,” ci „credința Fiului lui Dumnezeu.” Ni s-a dat credința lui Iisus! Și dacă toți avem aceeași măsură de credință, iar măsura lui Pavel era aceeași cu cea a lui Iisus, atunci și a noastră este. Nu există lipsă de credință. Există doar un deficit de oameni care folosesc credința pe care Dumnezeu Le-a dat-o.

Există multe lucruri pe care le poți face pentru a elibera credința pusă de Dumnezeu în tine; dar înainte să poți face vreunul din ele, trebuie să crezi că ea este acolo, că este credința Lui și credința Lui poate schimba și depăși orice. În loc să recunoști astăzi lipsa și neajunsurile tale, recunoaște credința lui Iisus pe care o ai în inima ta. Acesta este primul pas către a-ți face credința ta să fie eficace [simple_tooltip content=’Astfel încât părtășia credinței tale să devină lucrătoare prin recunoașterea oricărui lucru bun care este în voi, în Hristos Iisus.’](Filimon 1:6, BTF)[/simple_tooltip] și a manifesta o credință mare în viața ta.