5„Pentru că Dumnezeu ştie că în ziua când veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.” (Geneza 3:1-13)

 

Păcatul lui Adam și al Evei a fost necredința. Mâncatul din fructul interzis a fost doar acțiunea care a exprimat necredința ce deja era prezentă în inimile lor. De ce s-au îndoit? Șarpele i-a sedus cu două lucruri pentru a se îndoi de Dumnezeu.

În primul rând, ei s-au îndoit de Cuvântul lui Dumnezeu. Nu au crezut ceea ce El a spus despre consecințele mâncatului din pomul cunoașterii binelui și al răului. El a spus că vor muri. Evident, au ales să mănânce din fruct pentru că nu mai credeau aceasta. S-au îndoit de Cuvântul lui Dumnezeu, și primul păcat a fost săvârșit.

Chiar și mai important, Adam și Eva s-au îndoit de dragostea lui Dumnezeu pentru ei. Satan L-a acuzat pe Dumnezeu că nu dorește ceea ce era mai bun pentru ei. El a spus că Dumnezeu le-a negat ceva care i-ar face mai înțelepți. Acesta a fost un atac direct asupra dragostei și integrității lui Dumnezeu. El a fost minunat față de ei, oferindu-le tot ce aveau nevoie și chiar vizitându-i în fiecare zi. Totuși, Adam și Eva au ales să se îndoiască de dragostea Lui. Au crezut cuvântul unui șarpe vorbitor mai presus de Cuvântul lui Dumnezeu.

Când te gândești la aceasta, este ilogic să te îndoiești de dragostea lui Dumnezeu atunci când ai în vedere moartea lui Iisus pe Cruce și învierea Lui. Ai o revelație despre cât de mult se extinde dragostea lui Dumnezeu, și totuși te poți îngrijora în continuare dacă nevoile tale vor fi satisfăcute și trupul tău va fi vindecat. Încerci să justifici aceste griji spunând că toată lumea le are. „Sunt pur si simplu normale.” Acestea sunt normale doar pentru persoanele care nu cunosc marea iubire a lui Dumnezeu! Când primești o revelație completă a dragostei lui Dumnezeu, îndoielile tale vor dispărea.

Dacă ai vreo îndoială cu privire la dragostea și grija infinită a lui Dumnezeu pentru tine astăzi, atunci deschide Biblia și începe să citești și să crezi ceea ce El spune despre tine. Renunță la toate îndoielile tale, alegând să crezi în ceea ce El spune, iar credința ta în El  le va permite binecuvântărilor Sale să curgă liber în fiecare aspect al vieții tale.