13Așteptând acea binecuvântată speranță și glorioasa arătare a marelui Dumnezeu și a Salvatorului nostru Iisus Hristos. (Tit 2:11-15)

 

Promisiunea celei de-a doua veniri a Domnului nostru Iisus Hristos este o mare mângâiere. Indiferent de cât de rele sunt lucrurile în această viață, avem promisiunea că Domnul nostru va veni din nou în total triumf și putere.

În timp ce eram în instruirea de bază, înainte de a merge în Vietnam, am fost adesea copleșit de toată nelegiuirea din jurul meu. Sergenții mei din instrucție se delectau batjocorindu-L pe Dumnezeu. Au început fiecare ședință de antrenament, făcându-mă să stau în fața companiei, în timp ce cineva Îl hulea pe Dumnezeu, spunând o glumă murdară sau împărtășind ce făcuse cu o prostituată locală cu o seară înainte. Au făcut aceasta pentru a mă stânjeni și pentru a încerca să mă provoace. Îmi amintesc că sergentul spunea: „Pastore, îmi place să te văd înroșind!”

Uneori, toate acestea păreau a fi prea mult. Am tânjit ca Domnul să vină și să le șteargă pe toate, dar știam că nu este corect. Apoi, într-o seară, când am fost nevoiți să mărșăluim, iar corpul și emoțiile îmi urlau, m-am uitat în sus și am văzut unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare pe care le-am văzut vreodată. Aceasta a arătat puterea minunată a lui Dumnezeu în așa fel încât toată corupția din jurul meu pur și simplu a dispărut. Înjurăturile celor mai înrăiți oameni nu L-au putut opri pe Dumnezeu din a-Și arăta slava. Iisus încă era același și încă era pe tronul Său, și va veni o zi a judecății (Matei 12:36).

Aceasta este speranța pe care o produce a doua venire a Domnului nostru. El nu este surd sau orb, așa cum acțiunile unor oameni sugerează. El doar este răbdător și așteaptă ca recolta completă de suflete să vină înainte ca El să Se dezvăluie. În acel moment, fiecare limbă va mărturisi că Iisus este Domnul, iar cei neprihăniți vor străluci ca soarele în plinătatea lui. Victoria noastră este mai aproape decât credem. Astăzi, ține-te de acea speranță binecuvântată.