2Şi sirienii ieşiseră în cete şi luaseră captivă o copilă mică din ţara lui Israel; şi ea era înaintea soţiei lui Naaman. (2 Împărați 5:1-14)

 

Iisus a venit să obțină iertare pentru păcatele noastre și să ne transforme inimile în inimi iertătoare ca ale Sale, și nu există o demonstrație mai bună a rodului iertării decât vindecarea leprei lui Naaman. Aceasta a fost una dintre cele mai mari minuni pe care Domnul a făcut-o prin Elisei; totuși nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă nu ar fi fost o tânără servitoare care a ales să ierte.

Această servitoare a informat-o pe soția lui Naaman despre puterea de vindecare a lui Dumnezeu. Dacă nu ar fi vorbit, nu ar fi avut loc nici un miracol. Acest lucru este deosebit de semnificativ atunci când îți dai seama că această fată tânără era o israelită care fusese capturată în timpul unui raid sirian și dusă în Siria ca și sclavă. Cuvântul ebraic folosit pentru servitoare în acest verset înseamnă „o fată tânără de la vârsta fragedă până la adolescență.” Aceasta înseamnă, cu siguranță, că ea nu era încă pe cont propriu. A fost luată de la părinți! Este posibil ca părinții ei să fi fost uciși de sirieni sau să fie făcuți și ei sclavi. Cu ușurință ar fi putut fi rănită și ar fi putut alege să nu-i spună stăpânei despre Dumnezeul ei care vindecă.

Lepra, în acele zile, a fost considerată de mulți drept judecata lui Dumnezeu asupra păcatului. Ar fi putut să se gândească, „își primește răsplata!” Ba chiar s-ar fi putut ruga pentru moartea sa. În schimb, a dat dovadă de compasiune pentru stăpânul ei. Aparent, ea îl iertase și depășea orice amărăciune. Aceasta I-a permis lui Dumnezeu să o folosească ca instrument pentru a atinge cel mai înalt rang de general al armatei siriene. Fără îndoială, mulți sirieni au început să creadă în Domnul deoarece ea a decis să-l ierte și să-I slujească lui Dumnezeu acolo unde a fost.

Nu îți poți schimba trecutul, dar poți decide viitorul tău și cum îi vei afecta pe ceilalți. Indiferent de situația în care te regăsești, înflorește acolo unde ești plantat. Este posibil ca aceia cu care ai doleanțe să răspundă atingerii lui Dumnezeu dacă ajungi la ei. Arătă-i cuiva dragostea lui Dumnezeu astăzi.