16dar acum doresc una mai bună, adică cerească; de aceea, Dumnezeu nu Se ruşinează de ei, ca să fie numit Dumnezeul lor, pentru că le-a pregătit o cetate. (Evrei 11:1-16)

 

Nu poți scăpa de gândurile negative, mustrându-le. Gândurile nedorite trebuie să fie înlocuite cu altele noi.

Gândește-te la un măr. Acum renunță să te mai gândești la un măr. Refuză gândurile despre un măr. În numele lui Iisus, nu te gândi la măr. Refuză să te gândești la mere. Încă te mai gândești la mere? Sigur că da! Încercarea de a nu te gândi la ceva, te face doar să te gândești și mai mult la asta.

În loc să te gândești la mere, îndreaptă-ți atenția către căpșuni. Vezi o căpșună frumoasă, mare, roșie. Gândește-te la cât de dulce ar avea gustul. Imaginează-ți o parcelă întreagă de căpșuni cu toate fructele delicioase care cer doar să fie culese. Sau gândește-te la banane. Vezi o grămadă. Imaginează-ți că mergi pe o insulă tropicală și le alegi singur. Nu ar fi minunat?

Dacă o să continui pe această linie de gândire, în puțin timp, vei uita cu totul de mere. Poți scăpa de gânduri doar înlocuindu-le cu alte gânduri. Orice efort de a rezista gândurilor negative sau păcătoase, întărește de fapt stăpânirea asupra ta. Un mod mai bun este să le înlocuim cu gândurile lui Dumnezeu din Cuvântul Său. În timp ce citești Cuvântul Său, gândurile Lui încep să-ți domine gândirea și în curând gândurile negative vor dispărea.

Avraam a găsit ceva mai bun de gândit decât ceea ce a lăsat în urmă. Își dorea o țară mai bună. Dumnezeu ți-a dat o viață nouă în Hristos Iisus. Sunt sigur că ai ceva minunat la care să te gândești astăzi.