27Dar, ca să nu-i facem să se poticnească, mergi la mare şi aruncă o undiţă şi ia primul peşte care vine; şi, deschizându-i gura, vei găsi un stater; ia-l şi dă-li-l lor pentru Mine şi pentru tine.” (Matei 17:24-27)

 

Ucenicii erau îngrijorați că au nevoie de bani pentru a-și plăti impozitele, așa că Iisus le-a dat instrucțiunile de mai sus. Asta a fost chiar un miracol. Nu erau doar banii furnizați pentru impozitele lor, ci și suma exactă necesară; și a fost de la primul pește care a fost prins.

Deși acest lucru stabilește precedentul că Dumnezeu poate împlini nevoile noastre într-un mod miraculos, este important să ne amintim că Dumnezeu nu falsifică bani. Nu a creat bani în pește, ci  mai degrabă a făcut ca peștele în mod miraculos să înghită exact moneda romană de care aveau nevoie ucenicii. Este o greșeală să te rogi și să aștepți pe Dumnezeu să facă să plouă cu bani din cer. După cum spune Luca 6:38, Dumnezeu folosește oamenii pentru a ne oferi finanțe. El o poate face într-un mod foarte neașteptat, supranatural, dar va implica oameni și monedă existentă. Trebuie să credem că Domnul ascultă și răspunde rugăciunilor noastre, iar apoi să ne rugăm pentru oamenii pe care îi va folosi pentru a da răspunsul. Acesta ar putea fi angajatorul nostru, persoana care ne cumpără bunurile, sau orice persoană.

Domnul binecuvântează, de asemenea, ceea ce mâinile fac. Când ești în nevoie, caută direcția Lui pentru ceea ce-ți propui să faci, și ai încredere în El pentru a binecuvânta și a multiplica rezultatele muncii tale. O sută ori zero este zero. Nu pierde miracolul pentru că nu ai făcut niciodată primul pas al credinței și nu ai folosit ceea ce ai! Dumnezeu îți poate oferi astăzi o idee creativă, care te va binecuvânta suficient pentru a satisface toate nevoile tale – și îți va oferi ocazia de a fi o binecuvântare pentru ceilalți.