8Și Dumnezeu este în stare să facă tot harul să abunde spre voi, ca având totdeauna toată îndestularea în toate, să abundați spre fiecare lucrare bună. [simple_tooltip content=’1 Fiindcă despre servirea pentru sfinți, îmi este de prisos să vă scriu;
2 Deoarece cunosc bunăvoința minții voastre, cu care mă fălesc cu voi celor din Macedonia, că Ahaia era gata de acum un an; și zelul vostru a stârnit pe cei mai mulți.
3 Am trimis totuși pe frați ca nu cumva fala noastră despre voi să fie în zadar în această privință; ca așa cum am spus, să fiți gata,
4 Ca nu cumva, întâmplător, dacă vin cei din Macedonia cu mine și vă găsesc nepregătiți, noi (ca nu cumva să spunem voi) să fim rușinați în aceeași fălire plină de încredere.
5 De aceea am considerat necesar să îndemn pe frați să vină înainte la voi și să fie pregătit dinainte darul vostru generos, despre care ați fost anunțați dinainte, așa ca acesta să fie gata, ca dar generos și nu ca zgârcenie.
6 Dar spun aceasta: Cel ce seamănă cu zgârcenie, cu zgârcenie va și secera; iar cel ce seamănă mult, va și secera mult.
7 Fiecare să dea după cum hotărăște în inima lui, nu cu purtare de pică, sau din necesitate, fiindcă Dumnezeu iubește pe dătătorul vesel.
8 Și Dumnezeu este în stare să facă tot harul să abunde spre voi, ca având totdeauna toată îndestularea în toate, să abundați spre fiecare lucrare bună.
9 (Așa cum este scris: A împărțit peste tot; a dat săracilor; dreptatea lui rămâne pentru totdeauna.
10 Iar cel ce dă sămânță semănătorului, deopotrivă vă dă pâine pentru mâncare și înmulțește sămânța voastră semănată și crește roadele dreptății voastre);
11 Fiind îmbogățiți în fiecare lucru spre toată generozitatea, care lucrează prin noi mulțumire lui Dumnezeu.
12 Pentru că administrarea acestei serviri, nu doar umple complet nevoile sfinților, ci și este abundentă prin multe mulțumiri aduse lui Dumnezeu;
13 În timp ce prin dovada acestei serviri ei glorifică pe Dumnezeu pentru supunerea voastră mărturisită față de evanghelia lui Hristos, și pentru generozitatea contribuției voastre față de ei și față de toți;
14 Și prin rugăciunea lor pentru voi, cât de mult vă doresc pentru harul nespus de mare al lui Dumnezeu în voi;
15 Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul lui de nespus.’](2 Corinteni 9:1-15)[/simple_tooltip]
Crezi că Iisus a fost egoist în vreun fel? Și totuși, dacă studiezi cu adevărat Evangheliile, este evident că Iisus nu Și-a dorit niciodată nimic. Mai mult, El a avut atâția bani încât a trebuit să aibă un trezorier [simple_tooltip content=’Fiindcă unii gândeau, deoarece Iuda avea punga, Iisus îi spusese: „Cumpără cele ce avem nevoie pentru sărbătoare, sau să dea ceva săracilor.”’](Ioan 13:29)[/simple_tooltip]. Cu toate acestea, majoritatea creștinilor se opun prosperității financiare, deoarece o echivalează cu lăcomia. Fără îndoială, mulți creștini greșesc în această privință, dar rădăcina tuturor relelor este dragostea de bani, nu banii în sine [simple_tooltip content=’Fiindcă iubirea de bani este rădăcina a toată răutatea, după care unii, lăcomindu-se, s-au rătăcit de la credință și s-au străpuns pe ei înșiși cu multe întristări.’](1 Timotei 6:10)[/simple_tooltip].
Adevărata prosperitate, așa cum învață Biblia și Iisus a practicat-o, nu este egoistă sau lacomă. Iisus a avut multe pentru că a dat mult. După cum spune acest verset, Domnul ne face să fim prosperi, astfel încât să putem avea suficient pentru a face fapte bune. Cei care nu sunt capabili să dea tot ce și-ar dori nu au atins încă nivelul de prosperitate pe care Dumnezeu l-a oferit.
Un alt verset care punctează acest lucru este Efeseni 4:28, care spune: „Cel care a furat, să nu mai fure, ci mai degrabă să lucreze, ca să-şi câştige existenţa în mod cinstit şi să-l poată ajuta pe cel ce este în nevoie.” Dumnezeu te va prosperă pentru a-i putea binecuvânta pe alții. Când înțelegi că acest concept biblic al prosperității nu este deloc egoist, vei dori să prosperi, astfel încât să poți fi o binecuvântare pentru ceilalți.
Credincioșii care spun: „Am suficient și nu I-aș mai cere niciodată lui Dumnezeu mai mult,” dezvăluie că ei cred că prosperitatea este doar pentru ei. Cu această atitudine, ar fi egoist să credem pentru mai mulți bani. Ei cred că sunt sfinți doar împlinindu-și nevoile lor minime. Dar odată ce vor vedea că prosperitatea nu este doar pentru ei, că poate fi un canal al aprovizionării lui Dumnezeu către alții, această atitudine „am suficient” va fi expusă la ceea ce este ea cu adevărat: prostească și auto-neprihănită!
Care este motivul tău pentru care dorești să prosperi? Este totul pentru un câștig egoist, sau vrei să fii o binecuvântare pentru ceilalți? Astăzi, în loc să te gândești la toate nevoile și dorințele tale financiare, privește în jurul tău și ia în considerare nevoile și dorințele celorlalți. Stârnește-ți dorința de a satisface aceste nevoi. Atunci vei avea motivația potrivită pentru a prospera. Dacă Dumnezeu poate să-l dea prin tine, El ți-o va da ție.