[simple_tooltip content=’35 Și de dimineață, S-a sculat cu mult înainte de ziuă, a ieșit și a plecat într-un loc pustiu și S-a rugat acolo.

36 Și Simon și cei ce erau cu El, L-au urmat.

37 Și când L-au găsit, i-au spus: „Toți te caută.”

38 Iar El le-a spus: „Să mergem în satele învecinate ca să predic și acolo; fiindcă pentru aceasta am venit.”

39 Și predica în sinagogile lor, prin toată Galileea și scotea draci.’]Marcu 1:35-39[/simple_tooltip]; [simple_tooltip content=’42 Iar când s-a făcut ziuă, a ieșit și s-a dus într-un loc pustiu; și oamenii Îl căutau și au ajuns la El și Îl opreau, ca să nu plece de la ei.

43 Dar le-a spus: „Eu trebuie să predic împărăția lui Dumnezeu și altor cetăți, pentru că de aceea sunt trimis.”

44 Și predica în sinagogile Galileii.’]Luca 4:42-44[/simple_tooltip]

37Și când L-au găsit, i-au spus: „Toți te caută.” (Marcu 1:37)

 

Lucrarea lui Iisus era doar de câteva luni și mase de oameni Îl căutau. Acest lucru este uimitor când îți dai seama că Iisus nu a folosit niciuna dintre metodele convenționale de publicitate. El a respins deja publicitatea în timpul primei Sale slujiri în Ierusalim [simple_tooltip content=’24 Dar Iisus Însuși nu li s-a încredințat, pentru că îi cunoștea pe toți,

25 Și nu a avut nevoie ca să Îi aducă cineva mărturie despre om, fiindcă știa ce era în om.’](Ioan 2:24-25)[/simple_tooltip]. Nu a existat nici o explicație naturală pentru succesul lui Iisus.

Dumnezeu este Cel care L-a promovat pe Iisus, și El a folosit mijloace supranaturale pentru a o face. Nu tehnicile alunecoase din Madison Avenue au adus mulțimile; a fost manifestarea minunată a puterii lui Dumnezeu. Chiar cu o zi înainte, Iisus alungase un demon dintr-un bărbat la sinagoga din Capernaum [simple_tooltip content=’21 Și s-au dus în Capernaum; și îndată în sabat, a intrat în sinagogă și îi învăța.

22 Și erau înmărmuriți de doctrina Lui; fiindcă îi învăța ca unul care avea autoritate și nu precum scribii.

23 Și în sinagoga lor era un om cu un duh necurat; și el a strigat,

24 Spunând: „Lasă-ne; ce avem noi a face cu tine, Iisuse din Nazaret? Ai venit să ne nimicești? Te știu cine ești: Sfântul lui Dumnezeu.”

25 Și Iisus l-a mustrat, spunând: „Taci și ieși din el.”

26 Și după ce duhul necurat l-a scuturat puternic, și a strigat cu voce tare, a ieșit din el.

27 Și toți au fost atât de uimiți, încât se întrebau între ei, spunând: „Ce este aceasta? Ce doctrină nouă este aceasta? Căci poruncește cu autoritate chiar duhurilor necurate și ele ascultă de El.”

28 Și faima Lui s-a răspândit îndată prin toată regiunea, de jur împrejurul Galileii.’](Marcu 1:21-28)[/simple_tooltip]. Acest lucru a făcut ca întregul oraș să se adune la casa lui Petru, unde Iisus i-a vindecat pe fiecare. [simple_tooltip content=’Și pe când soarele apunea, toți cei ce aveau bolnavi atinși de diverse boli, îi aduceau la El; iar El Își punea mâinile pe fiecare dintre ei și îi vindeca.’](Luca 4:40)[/simple_tooltip]

Expunerea puterii miraculoase a lui Dumnezeu de către Iisus a fost scânteia pe care Duhul Sfânt a folosit-o pentru a aprinde un foc în inimile acestor oameni. Iisus a avut această putere din cauza relației Sale intime cu Tatăl Său. El a fost într-o continuă comuniune cu El. Când El nu slujea poporului, era în rugăciune cu Tatăl Său.

Pe măsură ce încerci să îi atingi pe ceilalți cu viața nouă, pe care ai găsit-o în Hristos, înțelege că Dumnezeu îi va aduce la tine dacă Îi permiți Lui să lucreze supranatural prin tine. Decide astăzi că îți vei deschide mintea și inima către puterea Duhului Sfânt și lasă-L pe Dumnezeu să confirme Cuvântul Său cu semne, miracole și minuni prin tine. Este ușor să-i conduci pe oameni la Iisus după ce sunt vindecați, eliberați și le este dată înțelepciunea de care au nevoie în numele Lui!