3Portarul îi deschide și oile aud vocea lui; iar el își cheamă oile pe nume și le conduce afară. [simple_tooltip content=’1 Adevărat, adevărat vă spun: Cel care nu intră pe ușă în staulul oilor, ci se cațără pe altă parte, acela este hoț și tâlhar.

2 Dar cel care intră pe ușă este păstorul oilor.

3 Portarul îi deschide și oile aud vocea lui; iar el își cheamă oile pe nume și le conduce afară.

4 Și după ce își scoate oile, merge înaintea lor și oile îl urmează, pentru că ele îi cunosc vocea.

5 Și nu vor urma nicidecum un străin, ci vor fugi de el, pentru că nu cunosc vocea străinilor.’](Ioan 10:1-5)[/simple_tooltip]

 

Iisus a spus că oile Lui cunosc vocea Sa și nu cunosc vocea străinilor (v. 4-5). Cu toate acestea, se pare că majoritatea creștinilor experimentează contrariul. Marea majoritate a credincioșilor îl aud pe diavolul, lumea și firea lor pământească tare și limpede, dar le este greu să-L audă pe Domnul. Acesta nu este creștinismul normal.

Iisus a pictat o imagine în care arată că oile Sale sunt sensibile la vocea Lui și tare de auz când vine vorba de oricine altcineva. Aceasta ar trebui să fie experiența creștină tipică. Deci, ce se întâmplă cu noi? De ce pare că experiența noastră este atât de diferită de ceea ce a spus Iisus că va fi?

Putem fi siguri că problema este auzul noastru, nu vorbirea lui Dumnezeu. El ne vorbește continuu în multe feluri diferite, dar de multe ori ratăm. [simple_tooltip content=’1 Cerurile vestesc gloria lui Dumnezeu și întinderea cerului arată lucrarea mâinilor Sale.

2 O zi rostește altei zile această cuvântare și o noapte arată această cunoaștere altei nopți.

3 Nu este nici cuvântare nici limbaj unde sunetul lor să nu fie auzit.

4 Coarda lor a străbătut tot pământul și cuvintele lor până la marginea lumii. În ele a așezat un tabernacol soarelui,’]Psalmul 19:1-4[/simple_tooltip] și [simple_tooltip content=’Fiindcă lucrurile invizibile ale Lui de la creația lumii sunt văzute clar, fiind înțelese prin lucrurile făcute, deopotrivă puterea Lui eternă și Dumnezeirea; așa că ei sunt fără scuză;’]Romani 1:20[/simple_tooltip] declară că Dumnezeu ne vorbește prin creație. În fiecare zi are ceva nou de spus, dar suntem prea ocupați să observăm.

Dumnezeu ne vorbește, de asemenea, prin Cuvântul Său, dar puțini dintre noi își găsesc timp să citească, să studieze, sau să mediteze la el. Suntem prea ocupați să ne facem timp pentru televizor, internet, filme, slujbă, sporturi și o multitudine de alte lucruri care ne umplu capul cu orice altceva în afară de Iisus. Ne mai surprinde de ce nu auzim sau de ce nu recunoaștem vocea Sa atunci cand El ne vorbește?

Iisus a spus că îți vorbește și te-a echipat să auzi vocea Lui. Tu trebuie doar să intri pe frecvența Lui. Astăzi, și în orice altă zi, fă-ți timp să nu auzi nimic altceva decât vocea Lui, și nu va dura mult până când Îl vei auzi mai mult decât pe oricine și orice altceva.