24Pentru că, aşa cum fulgerul care fulgeră străluceşte dintr-un capăt de sub cer până la celălalt capăt de sub cer, aşa va fi şi Fiul Omului în ziua Sa. [simple_tooltip content=’24 Pentru că, aşa cum fulgerul care fulgeră străluceşte dintr-un capăt de sub cer până la celălalt capăt de sub cer, aşa va fi şi Fiul Omului în ziua Sa.

25 Dar întâi trebuie ca El să sufere multe şi să fie respins de generaţia aceasta.

26 Şi, cum a fost în zilele lui Noe, tot astfel va fi şi în zilele Fiului Omului:

27 mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a omorât pe toţi.

28 Şi, la fel, cum a fost în zilele lui Lot: mâncau, beau, cumpărau, vindeau, plantau, zideau;

29 dar, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat cu foc şi pucioasă din cer şi i-a omorât pe toţi;

30 la fel va fi în ziua când Se va descoperi Fiul Omului.

31 În ziua aceea, cine va fi pe acoperiş, iar bunurile lui în casă, să nu coboare să le ia; şi tot aşa, cine este la câmp să nu se întoarcă înapoi.’](Luca 17:24-31)[/simple_tooltip]

 

Acest verset și versetul paralel din Matei 24:27 arată foarte clar că a doua venire a lui Iisus nu va fi un secret pentru nimeni. În relatarea lui Matei, este clar că Iisus folosește exemplul fulgerului, pentru a nu fi înșelați de Hristoșii mincinoși. Așa cum fulgerul este vizibil pentru toată lumea, tot așa, a doua venire a lui Iisus va fi atestată de întreaga lume.

Nu trebuie să ne temem că vom pierde întoarcerea Lui, urmărind cu nerăbdare fiecare raport care spune că a venit, iar aceste versete distrug complet afirmații precum cea a religiei Bahài care spune Iisus a revenit deja în secret. Știm că acest lucru este fals, deoarece Iisus ne-a spus că a doua Sa venire va fi vizibilă pentru toată lumea.

Iisus a mai explicat că până în ziua venirii Sale, lumea va continua parcursul său actual. Oamenii nu vor discerne semnele venirii Sale, la fel cum oamenii din ziua lui Noe nu și-au dat seama de judecata lor iminentă [simple_tooltip content=’mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a omorât pe toţi.’](Luca 17:27)[/simple_tooltip]. Aceasta corespunde profețiilor Noului Testament despre venirea Lui ca hoț în noapte. [simple_tooltip content=’pentru că voi înşivă ştiţi prea bine că ziua Domnului aşa vine, ca un hoţ în noapte.’](1 Tesaloniceni 5:2[/simple_tooltip]; [simple_tooltip content=’Dar ziua Domnului va veni ca un hoţ; în ea cerurile vor trece cu vuiet mare şi elementele, arzând cu căldură, vor fi descompuse, şi pământul şi lucrările de pe el vor fi arse în întregime.’]2 Petru 3:10)[/simple_tooltip]. Lumea va vedea „fulgerul” atunci când El lovește pământul, dar atunci va fi prea târziu. Iisus a subliniat că venirea Lui îi va lua prin surprindere pe necredincioși.

Iisus a subliniat nevoia urgentă de a fi gata pentru întoarcerea Sa. În același fel cum un hoț vine când oamenii sunt cel mai puțin pregătiți, El Se va întoarce într-un timp în care oamenii nu-L caută. Va exista o stare de apatie în ultimele zile, care va avea tendința de a-i atrage pe cei credincioși să doarmă, dacă nu vor fi atenți la cuvintele Sale.

Nu adormi! Menține-te înflăcărat cu lucrurile lui Dumnezeu și sensibil la ceea ce spune și face astăzi Duhul Sfânt. Iisus te-a îndemnat să fii alert spiritual, astfel încât vei fi pregătit pentru El când va veni.