Domnul te va face cap, nu coadă; întotdeauna vei fi înfrunte şi niciodată nu vei fi ultimul… (Deuteronom 28:13)

 

Unul dintre membrii bisericii noastre a văzut cum performanța lui în vânzări a ajuns la cel mai de jos nivel posibil până la mijlocul anului. Drept rezultat, el a fost clasat pe locul 320 din cei 420 de consilieri financiari din compania sa. Devastat şi pe punctul de a renunța, el a început să asculte mesajele mele şi să revendice promisiuni ale lui Dumnezeu, cum ar fi: „Domnul te va face cap, nu coadă; întotdeauna vei fi în frunte şi niciodată nu vei fi ultimul” şi „mulţi dintre cei dintâi vor fi cei din urmă, iar cei din urmă vor fi cei dintâi” (Matei 19:30).

El I-a încredințat totul lui Dumnezeu, deoarece credea că numai Dumne­zeu putea întoarce lucrurile în favoarea lui. Iar Dumnezeu a făcut exact acest lucru. Până la finalul acelui an, el a fost clasat pe locul doi în sucursală şi pe locul zece în întreaga companie! S-a calificat pentru o excursie în doi la Bar­celona, Spania în valoare de aproximativ 20.000 de dolari. Asta nu a fost tot. Pentru prima dată în cei doisprezece ani ai lui ca şi consilier financiar, s-a cali­ficat pentru premiul Million Dollar Round Table. Doar şase la sută din cei mai importanţi consilieri din întreaga industrie se califică pentru acest premiu internațional.

Preaiubitule, atunci când Dumnezeu te face cap, vei ajunge deasupra circumstanţelor tale. Gândeşte-te la povestea lui Iosif (Geneza 39). Chiar şi atunci când era rob, el era cap şi nu coadă, pentru că Dumnezeu îl prospera în tot ceea ce făcea.

„Dar, pastore Prince, când mă uit la viața mea, există momente când sunt sus şi altele când sunt jos. Cu toate acestea, Biblia spune că voi fi întotdeauna în frunte. Nu înțeleg aceasta.”

Ceea ce experimentezi este doar temporar. Continuă să crezi că eşti în frunte întotdeauna şi nu ultimul, chiar şi atunci când ajungi la cel mai de jos nivel posibil. Dumnezeu este Cel Care ne conduce întotdeauna la biruință, în Hristos (2 Corinteni 2:14). Tu nu te poţi conduce singur la biruinţă. Doar Dumnezeu poate, iar El a promis în Cuvântul Său că tu vei fi cap şi nu coadă, întot­deauna în frunte şi niciodată ultimul. Aşadar, crede Cuvântul Său, în ciuda circumstanțelor, şi așteaptă-te să vezi victorie!

 

Chiar şi atunci când ajungi la cel mai de jos nivel posibil, continuă să crezi promisiunea lui Dumnezeu că vei fi întotdeauna în frunte şi niciodată ultimul.

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince