42spunând: „Tată, dacă vrei, depărtează paharul acesta de la Mine! Însă nu voia Mea, ci a Ta să se facă.” [simple_tooltip content=’41 Şi El S-a depărtat de ei cam la o aruncătură de piatră şi a îngenuncheat şi Se ruga,

42 spunând: „Tată, dacă vrei, depărtează paharul acesta de la Mine! Însă nu voia Mea, ci a Ta să se facă.”’](Luca 22:41-42)[/simple_tooltip]

 

Iisus știa că este voia Tatălui ca El să fie făcut o jertfă pentru păcatele lumii. El a profețit propria Sa moarte și înviere de multe ori. Dar, datorită relației Sale unice cu Dumnezeu, Iisus L-a rugat să împlinească voia Lui într-un alt mod. În același timp, El a afirmat angajamentul Său de a face voia Tatălui Său și nu a Lui.

Iisus a știut voia lui Dumnezeu și a lăsat acest timp de rugăciune având încredere că orice Tatăl a considerat a fi cel mai bine pentru El se va întâmpla. El a știut când a început să Se roage care este voia Tatălui și a știut la sfârșitul rugăciunii Sale că voia lui Dumnezeu nu ar putea fi îndeplinită în alt mod.

Rugându-ne, „Doamne, dacă este voia Ta,” ca răspuns la o promisiune pe care Dumnezeu ne-a făcut-o, nu este altceva decât necredință și nici măcar nu are legătură cu ceea ce a făcut Iisus în Grădina Ghetsimani. Unul dintre principiile fundamentale ale rugăciunilor care primesc răspuns este acela că trebuie să credem că primim atunci când ne rugăm [simple_tooltip content=’De aceea vă spun: Tot ce veţi cere rugându-vă, credeţi că aţi primit, şi veţi avea.’](Marcu 11:24)[/simple_tooltip]. Nu există nici o modalitate prin care să putem îndeplini această condiție dacă nu știm voia lui Dumnezeu în acea situație. Rugăciunea, „dacă este voia Ta,” ne scoate din poziția activă de a crede și ne pune în poziția pasivă de așteptare și de a lăsa circumstanțele să ne guverneze viața.

Dacă tu cauți direcție într-un domeniu în care voia lui Dumnezeu nu este deja exprimată în Cuvântul Său, atunci ar trebui să te rogi Iacov 1:5 și să ceri înțelepciune. Nu ar trebui să fii ignorant, ci să înțelegi care este voia Domnului [simple_tooltip content=’De aceea, nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului.’](Efeseni 5:17)[/simple_tooltip]. Singurul moment potrivit pentru a te ruga, „dacă este voia Ta,” este atunci când te dedici slujirii lui Dumnezeu.