39Dar Eu vă spun: „Nu vă împotriviți celor ce  fac rău; ci oricui te va lovi peste obrazul tău drept, întoarce-i și pe celălalt.” [simple_tooltip content=’38 Ați auzit că s-a spus: „Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte.”

39 Dar Eu vă spun: „Nu vă împotriviți celor ce vă fac rău; ci oricui te va lovi peste obrazul tău drept, întoarce-i și pe celălalt.

40 Și dacă vreunul voiește să meargă la judecată cu tine și să îți ia cămașa, lasă-i și haina.

41 Și cu cel ce te va constrânge să mergi o milă, mergi cu el două.

42 Celui ce îți cere, dă-i; și celui ce voiește să se împrumute de la tine, nu îi întoarce spatele.”

43 Ați auzit că s-a spus: „Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe dușmanul tău.”

44 Dar Eu vă spun: „Iubiți pe dușmanii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă folosesc cu dispreț și vă persecută;

45 Ca să fiți copiii Tatălui vostru care este în cer, pentru că El face să răsară soarele său peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.

46 Fiindcă, dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată aveți? Nu fac și vameșii la fel?

47 Și dacă salutați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult decât alții? Nu fac și vameșii astfel?

48 De aceea fiți desăvârșiți, chiar așa cum Tatăl vostru din cer este desăvârșit.’](Matei 5:38-48)[/simple_tooltip]

 

Ai prefera ca Dumnezeu să te apere sau să te aperi singur? Aceasta este alegerea pe care Iisus o prezintă aici. „Întoarcerea celuilalt obraz” nu este o rețetă pentru abuz, ci mai degrabă modaliatatea prin care Domnul Se implică în apărarea ta.

Mulți oameni cred că aceste instrucțiuni ale lui Iisus garantează că ceilalți vor profita de ele. Aceasta ar fi adevărat dacă nu ar exista Dumnezeu! Cu toate acestea, atunci când urmăm poruncile Lui, știm că El este de partea noastră. El a spus în Romani 12:19: „Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi, ci daţi loc furiei, fiindcă este scris: Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti, spune Domnul.”

Când ripostăm, ne bazăm pe propriile noaste forțe; dar când întoarcem celălalt obraz, Îl invocăm pe Dumnezeu ca apărare a noastră. Odată ce înțelegem acest lucru, devine evident că aceste instrucțiuni sunt pentru binele nostru.

Iacov 1:20 spune că „furia unui om nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu.” Indiferent de cât de adecvată poate părea furia noastră sau cât de mult credem că mânia noastră ar putea face o persoană sau o situație să se schimbe, nu vom atinge niciodată ce-i mai bun al lui Dumnezeu în felul acesta.

Când te aperi, Îl oprești pe Dumnezeu să te apere. Când întorci celălalt obraz către inamcii tăi, eliberezi puterea lui Dumnezeu în numele tău. Lasă-L pe Dumnezeu să te apere azi.