4Iată, sufletul lui care este înălțat, nu este integru în el, dar cel drept va trăi prin credința lui. [simple_tooltip content=’1 Îmi voi face garda și mă voi așeza pe turn și voi veghea să văd ce îmi va spune și ce îi voi răspunde când voi fi mustrat.

2 Și DOMNUL mi-a răspuns și a zis: „Scrie viziunea și lămurește-o pe table, ca să fugă cel ce o citește.

3 Pentru că viziunea este pentru încă un timp rânduit, dar la sfârșit va vorbi și nu va minți; deși întârzie, așteapt-o, pentru că va veni cu siguranță, nu va întârzia.

4Iată, sufletul lui care este înălțat, nu este integru în el, dar cel drept va trăi prin credința lui.”’](Habacuc 2:1-4)[/simple_tooltip]

 

Cei neprihăniți își folosesc ocazional credința sau doar atunci când au probleme. Ei trăiesc prin credință. Aceasta descrie credința ca o parte a vieții noastre care este la fel de esențială precum mâncarea sau respirația.

Când soția mea și cu mine am început pentru prima dată lucrarea, ne-am luptat financiar. Adesea am folosit expresia „trăind prin credință” pentru a descrie starea noastră. Într-adevăr, fiecare zi era un miracol ca să avem ce mânca, să plătim facturi sau să cumpărăm benzină pentru mașina noastră. Chiar dacă credința noastră a crescut la un nivel în care umblăm în binecuvântări și nu trebuie să ne folosim credința pentru a primi mâncare în fiecare zi, încă trăim prin credință. Credința noastră este ceea ce ne permite să ne raportăm la Dumnezeu și, prin urmare, să le slujim altora, care la schimb produce finanțe pentru a răspunde nevoilor noastre. Întreaga noastră viață este afectată de credință!

Nu trebuie să fii un lucrător pentru a trăi prin credință. Toată lumea trebuie să aibă zilnic părtășie cu Domnul , ceea ce presupune credință. Trebuie să-L recunoaștem pe Dumnezeu ca și Sursă a noastră și să nu ne bazăm doar pe slujbele noastre. Trebuie să depindem de El pentru a face față presiunilor familiei și muncii cu care ne confruntăm în fiecare zi. Trebuie să umblăm în credință nu doar pentru noi înșine, ci și pentru ceilalți. Oamenii pe care îi întâlnim în fiecare zi au nevoie de Domnul.

Ai în interiorul tău minunile altor persoane care nu pot fi eliberate decât dacă trăiești prin credință. Ia o decizie conștientă de a trai astăzi prin credință. Dacă toate nevoile tale sunt satisfăcute, crede în Dumnezeu pentru a ajuta pe altcineva. Pe măsură ce exersezi zi de zi de a trăi prin credință, credința ta va crește. Și atunci când vei fi în nevoie, tu vei fi gata să primești prin credință. Cel neprihănit trăiește doar prin credință.