46Şi ei au venit la Ierihon; şi, pe când ieşea din Ierihon cu ucenicii Săi şi cu o mare mulţime, fiul lui Timeu, Bartimeu, orbul, şedea lângă drum cerşind. (Marcu 10:46-52)

 

Înainte de această dată, Bartimeu nu avea o altă opțiune decât să fie cerșetor. Nu a existat nici un leac pentru orbirea sa. Dar unii oameni îi povestiseră despre cum un om pe nume Iisus a vindecat orbirea. Acum, omul acesta trecea chiar pe lângă el și Bartimeu a strigat către El, numindu-L fiul lui David. Aceasta a arătat că L-a recunoscut pe Iisus ca fiind Mesia lui însuși. Aceasta a fost ziua lui. Dumnezeu în trup trecea. Nimic altceva nu conta!

Bartimeu ar fi putut face o altă alegere. Cu toți oamenii care treceau, el ar fi putut câștiga cerșind în acea zi mai mulți bani decât ar fi făcut în luni de zile. Aceasta se întâmplă doar odată în viață. Cerșetorii cred în felul acela, dar Bartimeu s-a schimbat în acea zi de la a fi cerșetor la a fi credincios. Nu se gândea la o oportunitate de a avea succes în existența lui de cerșetor; el se gândea la o viață nouă, o viață liberă de la a cerși, o viață independentă, unde putea vedea să se descurce singur și să-i ajute pe ceilalți.

Ce alegeri faci? Ești atât de ocupat să continui în starea ta obișnuită încât pierzi oportunitatea de a-ți schimba viața, pe care Iisus ți-o oferă ? Ești atât de ocupat să trăiești încât nu îți iei timp să studiezi sau să te rogi? Nu poți merge la biserică din cauza cerințelor afacerii tale? Aceasta ar fi ca și cum Bartimeu să nu ceară vindecarea din cauza ocaziei sale mărețe de a cerși.

Nu lăsa cerințele din viața de zi cu zi să te facă să te lipsești de Iisus în timp ce El trece astăzi pe lângă tine. Aruncă-ți toate hainele de cerșetor și acționează ca un credincios.