21Fiindcă unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră. [simple_tooltip content=’19 Nu vă strângeți comori pe pământ, unde le strică molia și rugina și unde hoții le sapă și le fură;

20 Ci strângeți-vă comori în cer, unde nici molia și nici rugina nu le strică și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură.

21 Fiindcă unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră.’](Matei 6:19-21)[/simple_tooltip]

 

Dacă separăm anumite scripturi de restul Cuvântului lui Dumnezeu, ele ar putea fi interpretate ca spunând că a avea bani sau bunăstare este greșit. Cu toate acestea, există și alte scripturi care vorbesc despre bogății ca o binecuvântare. Ceea ce învățăm din aceste două poziții aparent opuse este că banii nu sunt nici buni, nici răi. Rădăcina tuturor relelor este iubirea de bani [simple_tooltip content=’Fiindcă iubirea de bani este rădăcina a toată răutatea, după care unii, lăcomindu-se, s-au rătăcit de la credință și s-au străpuns pe ei înșiși cu multe întristări.’](1 Timotei 6:10)[/simple_tooltip]. Poți iubi banii dacă ești bogat, dar și dacă ești sărac. Mulți oameni au săvârșit păcatul de a iubi banii și nici măcar nu au avut vreun ban!

Dragostea pentru lucruri (lăcomia) este idolatrie, și la aceasta face referire Iisus. Deoarece este atât de ușor să poftești după bani și lucrurile pe care le poate oferi, Dumnezeu a instituit un sistem prin care prosperitatea este un produs secundar al punerii lui Dumnezeu pe primul loc. După cum afirmă Matei 6:33, „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Nu ar mai trebui să respingem binecuvântarea prosperității; ci mai degrabă nu ar trebui să o râvnim. Comoara noastră este Iisus și, pe măsură ce Îl iubim și Îi slujim numai Lui, toată bunăstarea materială de care avem nevoie va veni la noi.

Forța unui laser este aceea că toată lumina este concentrată pe un singur punct. La fel, puterea ta ca și creștin depinde de cât de concentrat ești pe Iisus. Poți să-L cunoști și să ai și bogății, dar poți să-i slujești decât doar uneia dintre ele. Nu ai capacitatea de a-i servi cu credință pe amândoi și să te bazezi pe unul mai mult decât pe celălalt. Doar unul poate avea toată inima ta și devotamentul tău.

Motivul pentru a nu-ți strânge comori pe acest pământ este ca inima ta să nu se îndepărteze de Iisus și de tot ceea ce El are pentru tine. Astăzi El este comoara ta.