Așadar, acum nu mai este nicio condamnare pentru cei ce sunt în Cristos Isus. (Romani 8:1)

 

Când ai o plantă cu frunze bolnave, ar fi inutil să tratezi frunzele doar, fără a şti cauza principală a problemei. În mod similar, atunci când „frunze” de boală, sărăcie şi obiceiuri distructive încep să răsară în viaţa ta, trebuie să ştii care este cauza principală.

Experţii îţi vor spune că este vorba de stres. S-ar putea să meargă puţin mai profund şi să spună că este vorba de frică – frica de viitor, de respingere, de pierdere, de moarte şi aşa mai departe. Oare este frica, cu adevărat, rădăcina? Sau este ceva mai profund decât frica?

Biblia ne arată că cea mai fundamentală cauză a problemelor din viaţa noastră este condamnarea. Cu condamnarea vine frica. Apoi, frica induce stresul, care produce simptomele blestemului.

Aceasta i s-a întâmplat lui Adam. Cu mult înainte de a se confrunta cu sărăcia, boala şi în cele din urmă moartea, el era stresat. Din cauza păcatului său, Dumnezeu i-a spus: „Cu sudoarea frunţii tale îţi vei mânca pâinea, până când te vei întoarce în pământ…” (Geneza 3:19). Sudoarea vorbeşte despre stres. Înainte de a fi stresul, însă, a fost frica, deoarece Adam I-a spus lui Dumnezeu: „Am auzit glasul Tău în grădină, dar mi-a fost teamă pentru că eram gol; de aceea m-am ascuns” (Geneza 3:10). Ce l-a făcut însă pe Adam să se teamă? Adam s-a temut doar atunci când, văzându-şi goliciunea, şi-a dat seama că a păcătuit împotriva lui Dumnezeu. Apoi, Dumnezeu l-a întrebat: „Cine ţi-a spus că eşti gol?” (Geneza 3:11). În afară de Adam şi Eva, nu era altcineva în grădină, aşa că ştim că probabil diavolul i-a spus lui Adam că e gol.

Prietene, condamnarea este cauza principală a simptomelor blestemului care se manifestă în viaţa ta. De aceea trebuie să ştii că, la cruce, Dumnezeu ţi-a luat toate păcatele, le-a pus asupra lui Iisus şi a dezlănţuit împotriva lor întregul foc al mâniei Sale, până când Iisus a strigat: „S-a terminat!”

Toate păcatele tale au fost pedepsite în întregime în trupul lui Hristos, Care a fost condamnat pentru tine. Cauza principală a tuturor problemelor tale a fost rezolvată. Aceasta înseamnă că diavolul nu poate impune blestemul în viaţa ta, dacă nu primeşti condamnarea. Aşadar, vino în acel loc al lipsei condamnării şi nicio frunză bolnavă nu va creşte în viaţa ta!

 

Condamnarea este cauza principală a simptomelor blestemului care se manifestă în viaţa ta.

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince