În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri mari; dacă nu ar fi aşa, v-aş fi spus. Mă duc să vă pregătesc un loc. (Ioan 14:2)

 

Aceasta a fost ultima lecție pe care Iisus le-a oferit-o ucenicilor Săi, înainte de răstignire. Urmau să treacă prin cea mai mare încercare a credinței lor, iar El îi pregătea pentru ceea ce urma să vină. De ce să le vorbească despre pregătirea unui locaș în cer? Voia să-i mângâie și să-i ajute să pună lucrurile în perspectivă. În [simple_tooltip content=’16 pentru că Domnul Însuşi, cu un strigăt, cu glasul arhanghelului şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, va coborî din cer; şi întâi vor învia cei morţi în Hristos;

17 apoi noi cei vii, care rămânem, vom fi răpiţi în nori împreună cu ei, pentru a-L întâmpina pe Domnul în văzduh: şi astfel vom fi întotdeauna împreună cu Domnul.

18 Astfel încurajaţi-vă unii pe alţii cu aceste cuvinte.)’]1 Tesaloniceni 4:16-18[/simple_tooltip], Pavel ne spune să ne mângâiem unii pe alții cu cuvinte despre a fi răpiți de Domnul în văzduh. Pavel a spus din nou: „Întrucât socotesc că suferinţele din acest timp nu sunt demne de a fi comparate cu gloria care va fi revelată în noi.” (Romani 8:18). Într-o zi, toate încercările noastre vor părea nimic, iar acest lucru poate fi un confort deosebit pentru noi acum.

Când ne gândim la a fi cu Domnul în eternitate ne ajută să punem problemele într-o perspectivă corectă. Este ușor să ne temem în necazurile noastre și să credem că totul este pierdut. Cu toate acestea, pentru aceia dintre noi care suntem născuți din nou, dacă ”mai rău” se înrăutățește, încă avem promisiunea lui Iisus de a ne șterge toate lacrimile și de a pregăti o locuință pentru noi, unde vor pieri toate fostele noastre întristări. Acest lucru ne împiedică să fim deznădăjduiți și ne inspiră să continuăm în credință.

În cer există multe locașuri de locuit, iar Iisus pregătește unul special pentru tine. Ceea ce va face raiul „rai” este că vei fi cu El. Fără îndoială, vor fi lucruri de văzut și de făcut, care vor fi minunate, dar nimic nu se va compara cu a fi cu Cel care te iubește și a murit pentru tine.