10Deoarece cu inima se crede spre neprihănire şi cu gura se mărturiseşte spre mântuire, (Romani 10:8-17)

 

Am întâlnit câteva persoane în Vietnam care pretindeau că sunt atei. S-au contrazis cu mine că nu au nici o îndoială în inimile lor despre convingerile lor. Ei nu au simțit nici o convingere de la Dumnezeu. Erau siguri că nu există Dumnezeu. Totuși, când gloanțele au început să zboare, aceiași oameni au strigat către Dumnezeu din toți plămânii. Cu adevărat, nu există atei în război.

Este doar un joc mental în care unii oameni intră, care îmbrățișează conceptul de ateism sau agnosticism. Nimeni nu crede cu adevărat în inima lui că nu există Dumnezeu. Scriptura demonstrează acest lucru în Romani 1:18-20. Prin urmare, atunci când întâlnești un ateu declarat, nu este nevoie să discuți despre existența lui Dumnezeu. Ei știu mai bine. Vorbește doar Cuvântul așa cum te călăuzește Duhul Sfânt, și El va da mărturie despre adevăr și îi va convinge.

Poate te gândești, “Dar ei nu cred în Dumnezeu sau în Biblie.” Aceasta nu contează. Nu trebuie să crezi într-o sabie pentru a fi ucis de una. Cuvântul este o sabie (Efeseni 6:17), și va funcționa indiferent de ceea ce spun ei sau cred, dacă îl vei rosti în credință. Ai credință în Domnul pentru a se ocupa de inimilor lor.

O persoană crede cu inima. Credința nu este o problemă a minții; credința este o problemă a inimii. Dacă suntem distrași din a-i vorbi inimii omului, pierdem puterea convingătoare a Duhului Sfânt. Aceasta nu înseamnă că nu are sens credința! Credința în Dumnezeu este înțelepciunea supremă. Cu toate acestea, credința va fi întotdeauna o problemă a inimii.

Dumnezeu te-a chemat să fii martor, nu judecător sau un juriu. Astăzi, spune-le oamenilor ce a făcut Iisus pentru tine și lasă Duhul Sfânt să Își facă treaba. El îi va atrage către Iisus lucrând în inimile lor la fel cum El a făcut-o în a ta.