6Fiindcă în Iisus Hristos nici circumcizia, nici necircumcizia nu are vreo putere, ci credința care lucrează prin dragoste. [simple_tooltip content=’1 Așadar, stați tari în libertatea cu care Hristos ne-a făcut liberi și nu vă prindeți din nou în jugul robiei.

2 Iată, eu, Pavel, vă spun că, dacă veți fi circumciși, Hristos nu vă va fi de niciun folos.

3 Fiindcă mărturisesc din nou fiecărui om ce se circumcide, că este dator să țină întreaga lege.

4 Hristos a devenit fără niciun efect pentru voi; voi toți care sunteți declarați drepți prin lege, sunteți căzuți din har.

5 Fiindcă noi prin Duhul așteptăm speranța dreptății prin credință.

6Fiindcă în Iisus Hristos nici circumcizia, nici necircumcizia nu are vreo putere, ci credința care lucrează prin dragoste.’](Galateni 5:1-6)[/simple_tooltip]

 

Când Jamie și cu mine am început lucrarea, eram atât de săraci încât nici nu puteam să fim atenți. L-am crezut pe Dumnezeu pentru prosperitate cu tot ce știam, dar ne chinuiam constant. La un moment dat, tot ce trebuia să mâncăm era o pungă cu Fritos și niște Coca Cola, pe care ni le-a oferit un prieten. Le-am împărțit zile întregi.

Apoi Jamie a luat mașina și ultimii noștri șaptezeci și cinci de centi și a mers la spălătorie. În timp ce ea era plecată, am făcut câteva rugăciuni serioase. Părea că Domnul nu ne împlinea nevoile noastre. Am spus: „Doamne, mi-aș da brațul drept pentru a o hrăni pe Jamie!”

El a răspuns imediat: „L-am dat pe Fiul Meu să te hrănească.” Apoi mi-a amintit de Luca 12:32, care spune: „Nu te teme, turmă mică; pentru că este plăcerea bună a Tatălui tău să-ți dea împărăția.”

Aceasta mi-a rupt inima. Mi-am dat seama că am lăsat circumstanțele să mă înșele în legătură cu dragostea lui Dumnezeu pentru noi. Încercasem să operez în credință fără dragoste. M-am pocăit și am primit dragostea lui Dumnezeu. Când Jamie s-a întors, i-am spus că vom mânca carne în acea zi.

După biserică în seara aceea, un prieten ne-a invitat la el acasă. Ne-a dat peste zece kilograme de pește, cartofi și alte alimente. Chiar înainte de miezul nopții, ne-am așezat la o sărbătoare. Lucrul uimitor a fost că a încercat să ne aducă mâncarea mai devreme în acea zi, dar când a venit lângă apartamentul nostru, mașina noastră nu mai era, așa că a presupus că nimeni nu era acasă. Singura dată când mașina noastră era plecată a fost când Jamie era la spălătorie, pentru a spala haine, și Dumnezeu îmi arăta dragostea Lui pentru noi. În momentul exact în care am primit dragostea Lui, credința mea a funcționat, și nevoia noastră a fost satisfăcută.

Lasă ca dragostea lui Dumnezeu să abunde, și credința ta va abunda și ea.