17Astfel credința vine prin auzire, iar auzirea prin cuvântul lui Dumnezeu. [simple_tooltip content=’13 Fiindcă oricine va chema numele Domnului va fi salvat.

14 Dar cum vor chema pe cel în care nu au crezut? Și cum vor crede în cel despre care nu au auzit? Și cum vor auzi fără predicator?

15 Și cum vor predica dacă nu sunt trimiși? Așa cum este scris: „Cât de frumoase sunt picioarele celor ce predică evanghelia păcii și aduc vești îmbucurătoare despre cele bune.”

16 Dar nu toți au ascultat de evanghelie. Fiindcă Isaia spune: „Doamne, cine a crezut vestea noastră?”

17 Astfel credința vine prin auzire, iar auzirea prin cuvântul lui Dumnezeu.’](Romani 10:13-17)[/simple_tooltip]

 

Acest verset nu spune, credința vine prin faptul că am auzit. Cuvântul auzire este la timpul prezent și este continuu. Auzirea este o acțiune care se desfășoară în prezent.

Credința care provine din Cuvântul lui Dumnezeu este ca energia pe care o primim din hrană. Noi nu trebuie să mâncăm în fiecare clipă din zi, dar nu putem trăi din mâncarea pe care am mâncat-o acum un an. Mâncarea pe care o consumăm astăzi ne alimentează pentru o perioadă de timp relativ scurtă. De asemenea, credința care vine din Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie însușită în mod regulat. Nu ne putem îmbuiba atunci când ne aflăm în mijlocul unei încercări, așteptându-ne să funcționeze credința, la fel cum un student nu poate studia doar o dată înainte de examen și să se așteapte să obțină un scor de 100%.

Mâncarea pe care am mâncat-o ca și copil nu a dispărut doar; a fost folosită pentru creșterea și hrănirea oaselor, mușchilor și țesuturilor corpului. Astăzi, încă beneficiem de acea mâncare, dar avem nevoie în permanență de o aprovizionare proaspătă pentru a continua în sănătate și putere. În același mod, timpul pe care l-am petrecut în Cuvânt, care a produs credință, nu se pierde. A devenit o parte din cine suntem și ne oferă o structură pentru a continua să construim. Totuși, credința de astăzi trebuie să vină din relația noastră actuală cu Domnul, care include meditarea la Cuvântul Său.

Există multe comparații care pot fi făcute între nevoia de hrană a corpului și nevoia de credință a inimii tale. Cu siguranță, una dintre cele mai clare comparații este că nu mănânci doar o dată pe săptămână. Prin urmare, ai nevoie să fii în Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi. Dacă acest lucru nu a fost niciodată obiceiul tău, începe astăzi. Vei vedea că o masă zilnică din Cuvântul lui Dumnezeu îți va oferi o minte mai clară și chiar un corp mai sănătos.