4Fiindcă toate câte au fost scrise înainte, au fost scrise pentru învățătura noastră, ca prin răbdarea și mângâierea scripturilor să avem speranță. [simple_tooltip content=’1 Iar noi, cei puternici, suntem datori să purtăm neputințele celor slabi și să nu ne plăcem nouă înșine. 2 Fiecare dintre noi să placă aproapelui pentru bine, spre edificare. 3 Fiindcă până și Cristos nu și-a plăcut lui însuși, ci așa cum este scris: Ocările celor ce te-au ocărât au căzut peste mine. 4 Fiindcă toate câte au fost scrise înainte, au fost scrise pentru învățătura noastră, ca prin răbdarea și mângâierea scripturilor să avem speranță.’](Romani 15:1-4)[/simple_tooltip]

 

Oamenii caută speranța în multe locuri diferite. Unii consultă horoscopul, unii ghicitoare, în timp ce alții se uită la soți, prieteni, sau agenții guvernamentale. Versetul acesta spune foarte clar că  Scripturile sunt de unde vine speranța noastră.  Bineînțeles, Dumnezeu este Dumnezeul oricărei speranțe [simple_tooltip content=’Și Dumnezeul speranței să vă umple de toată bucuria și pacea în a crede, pentru ca voi să abundați în speranță prin puterea Duhului Sfânt.’](Romani 15:13)[/simple_tooltip], dar El folosește Cuvântul Său pentru a împărtăși speranța Sa cu noi.

Mulți oameni aleg să învețe prin metoda grea. Nu vor să creadă Cuvântul lui Dumnezeu până ce nu experimentează personal victoria, dar dacă nu vor crede Cuvântul Său nu vor experimenta victoria!  În conformitate cu standardele biblice, aceasta este ceea ce am numi nebunie. Atunci care este soluția?

Orice problemă cu care ne confruntăm-chiar și probleme mai grave-au fost deja întâlnite de cineva din Biblie. Scripturile înregistrează grafic lupta și victoria celor care au avut încredere în Dumnezeu. Asta ne dă speranță. Dacă Dumnezeu nu este cu adevărat un părtinitor al persoanelor [simple_tooltip content=’Deoarece la Dumnezeu nu este părtinire.’](Romani 2:11)[/simple_tooltip], atunci El va face pentru noi ceea ce El a făcut pentru alții. Putem trăi victorios prin viața personajelor Biblice și putem spera în situațiile pe care le întâlnim.

Nu trebuie să aștepți până când vei fi într-o criză și sub presiune înainte de a obține o speranță. Prin paginile Scripturii, ai fost „acolo, ai făcut asta” și a primit speranța și credința necesară pentru a birui. Nu trebuie să-i dovedești lui Dumnezeu, din nou, de fiecare dată când apar probleme. El a fost deja încercat și dovedit de nenumărate ori de sfinți de-a lungul secolelor din Biblie. Astăzi, învață din experiențele lor. Este mult mai bine să înveți de pe spinarea altcuiva.