Dar este mai ușor pentru cer și pământ să treacă, decât să cadă o frântură de literă a legii.‭‭ (Luca‬ ‭16:17‬)

 

Iota nu era doar una dintre cele mai mici litere ale alfabetului grec, ci și una dintre cele mai nesemnificative. Uneori era ștearsă după placul scriitorului. Iota era doar un semn sau un punct de pe o linie care ajuta la distingerea unei litere de alta și corespunde punctului folosit de noi sau apostrofului. Ideea pe care Iisus a subliniat-o aici a fost că nici cel mai mic detaliu al Legii nu va trece.

Iisus Hristos a îndeplinit fiecare iotă și punct al Legii, ceea ce este un lucru bun pentru că nimeni altcineva nu a putut. El a făcut ceea ce nici o persoană păcătoasă nu a făcut sau va face vreodată. El a păstrat Legea, iar premiul pentru păstrarea ei a fost viața eternă a lui Dumnezeu. Acest lucru i-a acordat viața veșnică, care L-a calificat să ne plătească datoria de a nu fi capabili pentru a păstra Legea. Înainte ca El să ne poată da viață eternă, El a trebuit să plătească pentru păcatele noastre.

Acest lucru este similar cu cineva care primește pedeapsa cu moartea pentru o crimă hidoasă, iar un miliardar îi lasă întreaga moștenire lui. Nu i-ar face niciun bine omului condamnat, în niciun caz, decât dacă acel miliardar fără vină ar lua locul acelui criminal și ar muri pentru el. Apoi criminalul ar fi  eliberat și s-ar bucura de bogăția miliardarului. Aceasta a făcut Iisus pentru noi. El ne-a luat păcatele și ne-a dat neprihănirea Lui.

Iisus a făcut mult mai mult decât a obține viața veșnică pentru noi. El a plătit și toate îndatoririle păcatelor noastre [simple_tooltip content=’Fiindcă plata păcatului este moartea; dar darul lui Dumnezeu este viața eternă prin Isus Cristos Domnul nostru.’](Romani 6:23)[/simple_tooltip]. Dumnezeu a pus practic condamnarea și judecata, care era împotriva noastră, asupra propriului Său Fiu. Trupul perfect al lui Iisus a fost condamnat, astfel încât trupul nostru spurcat să poată fi eliberat. Ce schimb! Iisus ți-a purtat sentința de condamnare, vinovăție și rușine, astfel încât să nu mai fie nevoie să o suporți. Astăzi, stai în pace știind că datoria ta pentru toate păcatele tale a fost plătită integral.