67Iisus le-a spus deci celor doisprezece: „Şi voi vreţi să plecaţi?” [simple_tooltip content=’66 De atunci, mulţi dintre ucenicii Săi s-au întors şi nu mai umblau cu El.

67 Iisus le-a spus deci celor doisprezece: „Şi voi vreţi să plecaţi?”

68 Simon Petru I-a răspuns: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieţii eterne

69 şi noi am crezut şi am cunoscut că Tu eşti Sfântul lui Dumnezeu.”’](Ioan 6:66-69)[/simple_tooltip]

 

Un prieten de-al meu s-a căsătorit cu o femeie care a fost abuzată verbal și fizic, în prima căsătorie. Prin urmare, ea s-a agățat de noul ei soț evlavios ca și cum viața ei ar depinde de aceasta. Ea a devenit co-dependentă și îl sufoca. Dacă ar fi părăsit-o, întreaga ei lume s-ar fi prăbușit. Această atitudine nu este sănătoasă!

Un adevărat progres s-a întâmplat într-o zi, când el i-a spus cât de mult o iubește și a reasigurat-o de angajamentul său atât față ea, cât și față de căsătorie. Apoi i-a spus: „Dar nu am nevoie de tine.” Nu o respingea. El încerca doar să o facă să înțeleagă că el era complet în Hristos – cu sau fără ea. El a iubit-o și a dorit-o, dar el putea să supraviețuiască și fără ea, deoarece fundația lui era Iisus. Așa ar trebui să fie.

Aceasta este ceea ce Iisus făcea cu ucenicii Săi. El i-a iubit, a vrut ca ei să fie alături de El, și i-a ales pe fiecare în parte; dar când mulțimile au plecat, El i-a întrebat pe ucenicii Săi dacă vor să plece și ei. Iisus nu i-a încurajat să meargă, dar El nu ar fi căzut în deznădejde dacă ei ar fi făcut-o. Nu avea nevoie de ei, în sensul în care El nu ar fi supraviețuit fără ei. Siguranța Lui totală era în relația Sa cu Tatăl Său.

Neștiind, ne-am permis să devenim dependenți de multe lucruri, altele decât Domnul, pentru stabilitatea și siguranța noastră. Pot fi lucruri bune, cum ar fi partenerii de viață și copiii. De fapt, unii chiar ar susține că este corect să fie așa. Cu toate acestea, Iisus Hristos este singura fundație care ne va sprijini mereu în presiunile vieții. Oricine și orice altceva ne poate dezamăgi.

Ce trebuie să ai pentru a fi mulțumit? Singurele lucruri care te pot dezamăgi  sunt cele pe care te sprijinești, așa că asigură-te că te sprijinești de Cel care nu te va lăsa niciodată.