5Şi ele fiind înfricoşate şi plecându-şi feţele la pământ, ei le-au zis: „Pentru ce-L căutaţi pe Cel viu între cei morţi?” [simple_tooltip content=’1 Dar, în ziua întâi a săptămânii, dis-de-dimineaţă, ele au venit la mormânt, aducând miresmele pe care le pregătiseră.

2 Şi au găsit piatra răsturnată de la mormânt

3 şi, intrând, n-au găsit trupul Domnului Iisus.

4 Şi a fost că, pe când erau ele nedumerite despre aceasta, iată, doi bărbaţi au stat deodată lângă ele în veşminte strălucitoare.

5 Şi ele fiind înfricoşate şi plecându-şi feţele la pământ, ei le-au zis: „Pentru ce-L căutaţi pe Cel viu între cei morţi?

6 Nu este aici, ci a înviat. Amintiţi-vă cum v-a vorbit, pe când era încă în Galileea,

7 spunând: «Fiul Omului trebuie să fie dat în mâinile oamenilor păcătoşi şi să fie răstignit şi a treia zi să învieze»“.

8 Şi ele şi-au adus aminte de cuvintele Lui.

9 Şi, întorcându-se de la mormânt, au dat de ştire toate acestea celor unsprezece şi tuturor celorlalţi.’](Luca 24:1-9)[/simple_tooltip]

 

Îngerul le-a întrebat pe femeile de la mormânt: „De ce căutaţi pe Cel viu între cei morţi?” Aceasta este o întrebare grozavă! Femeile care au venit la mormânt, în dimineața învierii, Îl căutau pe Iisus, dar nu căutau un Hristos viu, învingător. Erau îndoliate pentru că Iisus pe care Îl căutau era mort.

La fel și noi, căutăm adesea un Dumnezeu mort. Nu ne exprimăm așa, desigur, dar aceasta înseamnă, la urma-urmei. Ne rugăm și vorbim despre cât de mari și imposibile sunt problemele noastre, ca și cum Dumnezeu ar fi murit. Uităm, sau nu credem că Iisus a biruit toate problemele acestei vieți. Spunem lucruri de genul: „Doctorul mi-a spus că voi muri.” Ce înseamnă aceasta pentru Cel care a cucerit deja moartea? Raportul unui medic nu reprezintă nimic pentru El. Dacă ne rugăm la Hristosul înviat, atunci moartea nu ne va copleși nici pe noi.

Nu Îl preamărește pe Domnul când ne destrămăm ca o valiză de doi bani, de fiecare dată când se întâmplă ceva rău. Avem acces la El, care are toată puterea în ceruri și pe pământ. Trebuie să venim la Hristosul înviat și să ne așteptăm ca puterea învierii să curgă în situațiile noastre.

Când femeile de la mormânt au crezut că Iisus este viu, toată tristețea lor s-a transformat în bucurie. Așa va fi și cu tine atunci când vei apela la Mântuitorul tău înviat, care a pus toți vrâșmașii tăi sub picioarele Lui și, prin urmare, sub picioarele tale. Recunoaște că Iisus este viu și Dumnezeul Atotputernic lucrează în viața ta astăzi, și lasă adevărata bucurie să apară în inima ta.