6Binecuvântați sunt cei ce flămânzesc și însetează după neprihănire, pentru că ei vor fi săturați. [simple_tooltip content=’1 Și văzând mulțimile, a urcat pe munte; și pe când ședea, ucenicii Lui au venit la El;

2 Și El Și-a deschis gura și i-a învățat, spunând:

3 Binecuvântați sunt cei săraci în duh, pentru că a lor este împărăția cerului.

4 Binecuvântați sunt cei ce jelesc, pentru că ei vor fi mângâiați.

5 Binecuvântați sunt cei blânzi, pentru că ei vor moșteni pământul.

6 Binecuvântați sunt cei ce flămânzesc și însetează după neprihănire, pentru că ei vor fi săturați.

7 Binecuvântați sunt cei milostivi, pentru că ei vor obține milă.

8 Binecuvântați sunt cei cu inima pură, pentru că ei vor vedea pe Dumnezeu.

9 Binecuvântați sunt cei ce fac pace, pentru că ei vor fi chemați copiii lui Dumnezeu.’](Matei 5:1-9)[/simple_tooltip]

 

În lumea naturală, adesea mâncăm chiar și atunci când nu ne este foame. Nu trebuie decât să întoarcem într-o parte și să ne privim în oglindă pentru a se demonstra aceasta! Totuși, în domeniul spiritual, trebuie să ne fie foame pentru a fi hrăniți. Unul dintre cele mai grave lucruri care ni se pot întâmpla este să devenim mulțumiți de sine, din punct de vedere spiritual.

A fi flămând de lucrurile lui Dumnezeu este unul dintre cele mai bune lucruri care ți se pot întâmpla. Majoritatea credincioșilor nu se simt așa. Ar prefera, mai de grabă, să aibă senzația de a fi plini și mulțumiți tot timpul, dar Iisus ne-a promis plinătatea dacă vom flămânzi mai întâi. El a spus: „Nu există foame, nu există plinătate.”

Prin urmare, ceea ce ne displace multora dintre noi este de fapt un semn de sănătate spirituală. Dorința de mai mult din Dumnezeu este un semn sănătos. Nu suntem niciodată înfometați după Dumnezeu din propria dorință. Aceasta nu este o funcție a naturii noastre căzute. Doar duhurile noastre născute din nou pot flămânzi după mai mult din Dumnezeu, sub ungerea Duhului lui Dumnezeu în noi [simple_tooltip content=’Nimeni nu poate veni la Mine decât dacă Tatăl care M-a trimis îl atrage; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.’](Ioan 6:44)[/simple_tooltip]. Duhul din noi este cel care ne atrage, dându-ne o poftă nemăsurată pentru tot ceea ce Dumnezeu este și are pentru noi.

Foamea de Dumnezeu nu-L determină pe Dumnezeu să lucreze în viața ta; este un semn că El lucrează deja în tine. Azi, laudă-L pentru foamea spirituală, și fii încurajat și încântat atunci când o experimentezi. El nu îți va produce foame și apoi te va lăsa să înfometezi. El te va face să flămânzești ca să te poată umple cu înțelepciunea, binecuvântările și dragostea Sa.