5nu gândește să facă rău, [simple_tooltip content=’1 Chiar dacă aș vorbi în limbile oamenilor și ale îngerilor, dar nu am dragoste creștină, devin ca o aramă sunătoare sau un chimval răsunător.

2 Și chiar dacă aș avea dar de profeție și înțeleg toate misterele și toată cunoașterea, și chiar dacă aș avea toată credința încât să mut munții, dar nu am dragoste creștină, nu sunt nimic.

3 Și chiar dacă aș împărți toate averile mele să hrănesc săracii, și chiar dacă mi-aș da trupul să fie ars, dar nu aș avea dragoste creștină, nu mi-ar folosi la nimic.

4 Dragostea creștină este îndelung-răbdătoare și plină de bunătate; dragostea creștină nu invidiază; dragostea creștină nu se laudă, nu se îngâmfă,

5 Nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie repede, nu gândește să facă rău,

6 Nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,

7 Suportă toate, crede toate, speră toate, îndură toate.

8 Dragostea creștină nu se sfârșește niciodată. Dar profeții dacă ar fi, se vor sfârși; limbi dacă ar fi, vor înceta; cunoaștere dacă ar fi, se va duce.

9 Căci cunoaștem în parte și profețim în parte;

10 Dar când vine ce este desăvârșit, atunci ce este în parte va fi desființat.

11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, înțelegeam ca un copil, gândeam ca un copil; dar după ce am devenit bărbat, am înlăturat cele copilărești.

12 Căci acum vedem întunecat, ca într-o oglindă; dar atunci față în față; acum știu în parte, dar atunci voi cunoaște așa cum sunt și eu cunoscut.

13 Și acum rămân acestea trei: credință, speranță, dragoste creștină; dar cea mai mare dintre acestea este dragostea creștină.’](1 Corinteni 13:1-13)[/simple_tooltip]

 

În urmă cu mulți ani, Jamie și cu mine ne-am așezat pentru a avea o „discuție.” Am simțit că trebuie să vorbim câteva lucruri. Ceea ce am făcut a fost să ne oferim reciproc o listă cu ceea ce credeam că celălalt face rău. În mod uimitor, această listă a fost făcută pe anii anteriori și a inclus chiar și cele mai mici fapte. A devenit evident pentru amândoi că am păstrat o evidență mentală a tuturor lucrurilor pe care credeam că celălalt le făcea greșit.

Acesta nu este felul de dragoste al lui Dumnezeu. Nu este dragostea iertătoare a lui Iisus, cea de care trebuie să ne bucurăm și în care să umblăm în fiecare zi. Prin urmare, am luat o decizie de a renunța la a ține scorul. Nu mai păstrăm toate lucrurile care ne rănesc, astfel încât să le putem folosi în următoarea „discuție.” La început, acest lucru a fost înfricoșător. A fost ca și cum am fi scos toate munițiile din armele noastre, dar apoi ne-am dat seama că nu suntem dușmanul celuilalt! Nu ar trebui să avem nici o armă îndreptată unul spre celălalt.

Am luat decizia de a nu mai sta pe lucrurile care nu ne plăceau unul la celălalt. Am ales să ne gândim numai bine unul față de celălalt și să-L lăsăm pe Dumnezeu să se îngrijească de restul. Este uimitor câtă diferență a făcut acest lucru. Dragostea lui Iisus a lucrat mult mai bine decât acuzațiile și inculpările noastre pentru a ne face căsătoria una minunată.

Gândindu-ne la rău nu dăm decât combustibil focurilor de autocompătimire, furie și amărăciune, pe care Satan vrea să le aprindă în noi. Gândindu-ne la nedreptățile de care suferim din pricina celorlalți mărește ofensa până când aceasta devine mai mare decât este în realitate. Diavolul adoră să ia o ofensă mică, cât o așchie, și să o mărească la dimensiunea unei bâte de baseball și apoi să ne scoată creierul cu ea. Nu-l lăsa să îți facă aceasta.

Decide astăzi să renunți la păstrarea punctajului tuturor ofenselor care îți ies în cale. Iartă și mergi mai departe, gândindu-te, în schimb, la lucruri care sunt pure, minunate și cu un raport bun [simple_tooltip content=’În final, fraților, toate cele ce sunt adevărate, toate cele oneste, toate cele drepte, toate cele pure, toate cele de iubit, toate cele vorbite de bine, dacă este vreo virtute și dacă este vreo laudă, gândiți-vă la acestea.’](Filipeni 4:8)[/simple_tooltip]. Atunci te vei bucura de pacea Lui [simple_tooltip content=’Tu îl vei ține în desăvârșită pace, pe cel a cărui minte este fixată asupra Ta, pentru că el se încrede în Tine.’](Isaia 26:3)[/simple_tooltip].