4Dragostea creștină nu se laudă, nu se îngâmfă… [simple_tooltip content=’1 Chiar dacă aș vorbi în limbile oamenilor și ale îngerilor, dar nu am dragoste creștină, devin ca o aramă sunătoare sau un chimval răsunător.

2 Și chiar dacă aș avea dar de profeție și înțeleg toate misterele și toată cunoașterea, și chiar dacă aș avea toată credința încât să mut munții, dar nu am dragoste creștină, nu sunt nimic.

3 Și chiar dacă aș împărți toate averile mele să hrănesc săracii, și chiar dacă mi-aș da trupul să fie ars, dar nu aș avea dragoste creștină, nu mi-ar folosi la nimic.

4 Dragostea creștină este îndelung-răbdătoare și plină de bunătate; dragostea creștină nu invidiază; dragostea creștină nu se laudă, nu se îngâmfă,

5 Nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie repede, nu gândește să facă rău,

6 Nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,

7 Suportă toate, crede toate, speră toate, îndură toate.

8 Dragostea creștină nu se sfârșește niciodată. Dar profeții dacă ar fi, se vor sfârși; limbi dacă ar fi, vor înceta; cunoaștere dacă ar fi, se va duce.

9 Căci cunoaștem în parte și profețim în parte;

10 Dar când vine ce este desăvârșit, atunci ce este în parte va fi desființat.

11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, înțelegeam ca un copil, gândeam ca un copil; dar după ce am devenit bărbat, am înlăturat cele copilărești.

12 Căci acum vedem întunecat, ca într-o oglindă; dar atunci față în față; acum știu în parte, dar atunci voi cunoaște așa cum sunt și eu cunoscut.

13 Și acum rămân acestea trei: credință, speranță, dragoste creștină; dar cea mai mare dintre acestea este dragostea creștină.’](1 Corinteni 13:1-13)[/simple_tooltip]

 

Cei care sunt plini de dragostea lui Dumnezeu nu cred că sunt mai buni decât alții.

Am fost în programe live cu o serie de celebrități creștine, iar unii au crezut că sunt mai buni decât alții. Au cerut camere mai bune, mașini mai bune, oferte mai bune și au spus lucruri de genul: „Nu știți cine sunt?” Acest lucru nu este caracteristic pentru dragostea lui Dumnezeu!

Pe de altă parte, am fost odată cu o personalitate de televiziune care este faimoasă atât în domeniul secular, cât și în cel creștin. El a arătat dragostea lui Dumnezeu, care este în inima lui. Din cauza vremii nefavorabile, mulțimile reprezentau doar o fracțiune din ceea ce era așteptat; totuși, omul acesta a dat tot ce avea, ca și cum ar fi fost mii acolo. El a slujit în mod individual oamenilor, și nu numai celor drăguți, ci a celor care au suferit cel mai mult. El a arătat adevărată smerenie, care mi-a vorbit mult mai mult despre lucrarea pe care Dumnezeu a făcut-o în inima lui.

Desigur, exemplul suprem al dragostei lui Dumnezeu exprimată în smerenie este Domnul nostru Iisus Hristos. El era Regele regilor și Domnul domnilor, și totuși El S-a asociat regulat cu cel mai mic dintre cei mai mici. Dragostea lui Dumnezeu a fost cea care L-a constrâns să-Și dea viața pentru noi și, dacă avem felul Său de dragoste, putem face același lucru pentru alții.

Astăzi, fii atent la atitudinea ta față de oameni. Crezi că ești mai bun ca unii și nu la fel de bun ca alții, sau îi iubești pe toți cu dragostea pe care Iisus o are pentru tine?