63Duhul este cel care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care Eu vi le-am vorbit sunt duh şi sunt viaţă. (Ioan 6:40-71; 7:1)

 

Iisus afirma că viața își are originea și vine din duhul tău, nu din trupul tău. Acești oameni erau atât de dominați de viața lor fizică, încât pierdeau semnificația spirituală a cuvintelor Sale. Deși Cuvântul lui Dumnezeu aduce beneficii trupurilor noastre fizice, Cuvântul este spiritual și trebuie înțeles prin duhurile noastre. Cuvântul lui Dumnezeu este duh, iar Duhul Sfânt din duhurile noastre luminează adevărul lui Dumnezeu în mintea noastră.

Cuvântul lui Dumnezeu nu este doar hârtie și cerneală. Iisus este Cuvântul, și El a existat sub formă spirituală cu mult înainte ca orice cuvânt să fie inspirat de Duhul Sfânt, pentru a fi scris. Biblia este pur și simplu o reprezentare fizică a lui Iisus și a adevărului spiritual. Este inspirată de Dumnezeu și complet precisă și de încredere, cu toate că până nu primim Duhul Sfânt în duhurile noastre, Biblia nu ne va aduce nici un câștig. Acesta este motivul pentru care multe persoane care au citit și chiar au memorat Cuvântul, nu culeg beneficiile. Nu au fost născuți din nou niciodată și nu au Învățătorul spiritual (Ioan 14:26), care să trăiască în interiorul lor.

Așa cum partea fizică din noi primește viață din hrana pe care o mâncăm, duhurile noastre primesc viață pe măsură ce ne împărtășim din Iisus, „pâinea vieții” (Ioan 6:48). Iisus a spus clar că sunt spirituale cuvintele pe care El le-a spus – nu fizice. Dacă vrem să știm care este adevărul spiritual, noi trebuie să credem Biblia, căci este duh și viață. Dacă vrem să fim conduși de Duhul, atunci trebuie să urmăm Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă vrem să auzim Duhul lui Dumnezeu, atunci trebuie să ascultăm ce spune Dumnezeu în Cuvântul Său. Duhul (Duhul Sfânt) și Cuvântul (Iisus) sunt Una. (Ioan 1:1)

Astăzi poți găsi pace în fiecare decizie pe care o iei, luând acele decizii pe măsură ce Duhul Sfânt te conduce în Cuvântul lui Dumnezeu. Duhul și Cuvântul sunt întotdeauna de acord și, atunci când vei fi de acord cu ei, vei ști că vei merge în direcția corectă și faci ceea ce trebuie.