13Şi Dumnezeul speranţei să vă umple cu toată bucuria şi pacea, în credinţă, ca să prisosiţi în speranţă, în puterea Duhului Sfânt. [simple_tooltip content=’8 Pentru că eu spun că Iisus Hristos a devenit un slujitor al circumciziei pentru adevărul lui Dumnezeu, ca să întărească promisiunile părinţilor;

9 şi ca naţiunile să-L glorifice pe Dumnezeu pentru îndurare, după cum este scris: „De aceea Te voi mărturisi între naţiuni şi voi cânta psalmi Numelui Tău“.

10 Şi spune din nou: „Veseliţi-vă, naţiuni, cu poporul Său!“

11 Şi din nou: „Lăudaţi pe Domnul, toate naţiunile, şi să-L laude toate popoarele!“

12 Şi din nou Isaia spune: „Va fi Rădăcina lui Iese şi Cel care Se ridică să conducă naţiunile: în El vor spera naţiunile“.

13 Şi Dumnezeul speranţei să vă umple cu toată bucuria şi pacea, în credinţă, ca să prisosiţi în speranţă, în puterea Duhului Sfânt.’](Romani 15:8-13)[/simple_tooltip]

Dumnezeu este un Dumnezeu al speranței. Cu Dumnezeu nimic nu este imposibil. Aceast lucru este străin gândirii noastre limitate, dar nu există nici o situație pentru care Dumnezeu să nu aibă un răspuns. Imaginează-ți-i pe copiii lui Israel, la Marea Roșie. Pare imposibil, dar numai  pentru cei care nu reușesc să ia în calcul că Dumnezeu poate face ceva de neconceput. Imaginează-ți-l pe Daniel în cușca leilor. Acuzatorii săi credeau că nu există nici o cale de ieșire pentru el, dar nu Îl cunoșteau pe Dumnezeu. Îți amintești de cei trei tineri evrei din cuptorul de foc? Poate fi ceva mai imposibil decât aceasta? Cu toate acestea, Dumnezeu a făcut o cale pentru fiecare dintre ei.

Privește învierea lui Lazăr, Iisus mergând pe apă, și mii de alte exemple din Scriptură cu Dumnezeu făcând imposibilul. El este un Dumnezeu care face minuni! Prin urmare, există întotdeauna speranță pentru cei care au încredere în El. Indiferent de locul în care te afli acum, sau în ce situație te regăsești, Dumnezeu îți poate trasa un curs pentru ca tu să fii înapoi, în centrul voinței Sale perfecte. Nimeni nu este prea departe, și nici o situație nu este prea disperată pentru intervenția Sa miraculoasă.

Primul pas într-o situație disperată este speranța. Înainte de a crede cu totul, tu trebuie să speri. Credința produce doar ceea ce speri [simple_tooltip content=’Iar credinţa este siguranţa celor sperate, o convingere despre lucrurile nevăzute.’](Evrei 11:1)[/simple_tooltip]. Speranța vine din promisiunile lui Dumnezeu. Îmbrățișează nădejdea că Dumnezeu îți poate transforma situația și fii încurajat în inima ta astăzi. Găsește minunea de care ai nevoie în Cuvânt și recunoaște dacă El a făcut aceasta pentru ei, El o va face pentru tine!