1Cerurile vestesc gloria lui Dumnezeu și întinderea cerului arată lucrarea mâinilor Sale. [simple_tooltip content=’1 Cerurile vestesc gloria lui Dumnezeu și întinderea cerului arată lucrarea mâinilor Sale.

2 O zi rostește altei zile această cuvântare și o noapte arată această cunoaștere altei nopți.

3 Nu este nici cuvântare nici limbaj unde sunetul lor să nu fie auzit.

4 Coarda lor a străbătut tot pământul și cuvintele lor până la marginea lumii. În ele a așezat un tabernacol soarelui,

5 Care iese din încăperea sa ca un mire și se bucură de asemenea ca un viteaz care aleargă o cursă.

6 Ieșirea lui este de la marginea cerului și circuitul lui până la marginile acestuia și nu este nimic ascuns de arșița lui.’](Psalmii 19:1-6)[/simple_tooltip]

 

Creația fizică din jurul nostru este minunată. Omul nu a apreciat pe deplin minunea în cele mai simple acțiuni ale lui Dumnezeu. Luăm de exemplu răsăriturile și apusurile de soare. Soarele răsare și apune cu o asemenea precizie încât calendarele pot prezice sosirea/răsăritul și plecarea/apusul exact până la minut, cu ani înainte. Răsăritul și apusul soarelui este, de asemenea, spectaculos. Este ca o trompetă care atrage atenția asupra gloriei și credincioșiei lui Dumnezeu. Nu există cuvinte care să descrie în mod adecvat frumusețea atunci când razele soarelui apar pentru prima dată prin nori, dimineața devreme, sau când încep să apună seara.

Aceste evenimente zilnice trec adesea neobservate, sau neapreciate de marea noastră majoritate. Nu există o limbă care să nu înțeleagă această formă de comunicare, dar preocuparea noastră pentru noi înșine ne face să fim surzi la ea. Domnul ne vorbește prin creația Lui, dar puțini dintre noi ascultăm.

Indiferent de cât de întunecată ar putea fi situația ta, zorii zilei vor veni dacă ai încredere în Dumnezeu – la fel de sigur cum soarele răsare dimineața. Indiferent de cât de grea poate fi munca ta, se apropie un timp de odihnă – la fel de sigur cum soarele apune în fiecare zi. Nimic din ceea ce fac oamenii nu va schimba răsăritul și apusul soarelui, și nimic din ceea ce fac oamenii nu va schimba credincioșia lui Dumnezeu față de tine. Aceasta îți spune El astăzi în timp ce privești răsăritul și apusul soarelui.