În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăția harului Său. (Efeseni 1:7)

 

Unii creştini cred că, deşi eşti iertat de păcate, nu eşti liber de pedeapsa păcatelor tale. Cu alte cuvinte, te poţi aştepta în continuare la pedeapsă din partea lui Dumnezeu. De exemplu, unor cupluri creștine căsătorite li s-a spus că nu au copii deoarece Dumnezeu îi pedepseşte pentru că au avut relaţii sexuale înainte de căsătorie. Deci, deşi Dumnezeu le-a iertat acel păcat, El tot trebuie să îi pedepsească pentru el.

Cu siguranţă că nu susţin relaţiile sexuale înainte de căsătorie, dar vreau să ştii că Dumnezeu, singurul Care poate aprecia în întregime valoarea deplină a sângelui Fiului Său şi Care este pe deplin satisfăcut de jertfa Fiului Său, are pace în inima Lui astăzi, cu privire la păcatele tale! De aceea nu este împotriva ta, nici chiar atunci când greşeşti şi nici nu doreşte să te pedepsească atunci când păcătuieşti. El încă te iubeşte, este pentru tine şi vrea să te ajute să învingi acel păcat.

În Vechiul Testament, sângele taurilor şi al ţapilor putea doar să „acopere” păcatele, nu să le îndepărteze [simple_tooltip content=’Căci este imposibil ca sângele boilor și al țapilor să înlăture păcatele.’](Evrei 10:4)[/simple_tooltip]. Sângele lui Iisus, însă, nu este ca sângele animalelor! Căci printr-o singură jertfă, sângele veşnic al Fiului lui Dumnezeu a îndepărtat pentru totdeauna păcatele tale [simple_tooltip content=’cât de departe este răsăritul de apus, tot atât de mult îndepărtează El fărădelegile noastre de la noi.’](Psalmul 103:12)[/simple_tooltip] şi te-a cu­răţat de toată nelegiuirea [simple_tooltip content=’Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nedreptate.’](1 Ioan 1:9)[/simple_tooltip]! De fapt, Dumnezeu este atât de satisfăcut de lucrarea perfectă a Fiului Său, încât astăzi îţi spune: „nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile tale” [simple_tooltip content=’Duhul Sfânt adaugă: „Și nu‑Mi voi mai aminti nicidecum de păcatele și fărădelegile lor.“’](Evrei 10:17)[/simple_tooltip]! Dacă Dumnezeu nu Și le mai amintește, de ce te-ar pedepsi pentru ele?

Preaiubitule, tu ai „răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţia harului Său”. Deoarece lucrarea lui Iisus este completă, toate pă­catele tale au fost iertate în întregime. Iertare completă înseamnă că pedeapsa pentru păcatele tale nu mai poate cădea asupra ta, deoarece a căzut deja asupra lui Iisus, la cruce [simple_tooltip content=’Dar El era străpuns pentru fărădelegile noastre, zdrobit pentru nelegiuirile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea era peste El, și prin rănile Lui suntem vindecați.’](Isaia 53:5)[/simple_tooltip].

Aşadar, să nu te gândeşti nicio clipă că Dumnezeu te pedepsește pentru vreun păcat, doar pentru că ţi s-a întâmplat ceva rău. Priveşte la cruce şi fii conştient de faptul că toate păcatele tale au fost pedepsite deja, în întregime, în trupul lui Hristos. Crede că Dumnezeu este pentru tine şi așteaptă-te la victorie!

 

Deoarece lucrarea lui Iisus este completă, toate păcatele tale au fost iertate în întregime.

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince