4Iar Iosif s-a urcat și el din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, la cetatea lui David care se numește Betleem; (pentru că era din casa și din genealogia lui David); [simple_tooltip content=’1 Dar s-a întâmplat, în acele zile, că a ieșit un decret de la Cezar Augustus ca toată lumea să fie impozitată.

2 (Acesta impozitare s-a făcut prima dată când Quirinius era guvernator al Siriei.)

3 Și toți se duceau pentru impozitare, fiecare în propria lui cetate.

4 Iar Iosif s-a urcat și el din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, la cetatea lui David care se numește Betleem; (pentru că era din casa și din genealogia lui David);

5 Pentru impozitare împreună cu Maria, soția lui logodită, ea fiind înaintată în sarcină.’](Luca 2:1-5)[/simple_tooltip]

 

Profetul Mica a profețit că Mesia se va naște în Betleem. Cu toate acestea, Iosif și Maria locuiau în orașul galilean Nazaret. Aceasta a fost o problemă. Cum ar rezolva Dumnezeu aceasta? El l-a folosit de fapt pe Cezar Augustus pentru a-i muta pe Iosif și Maria în locul potrivit. Acest lucru dezvăluie câteva lucruri foarte importante pentru noi.

În primul rând, credem greșit că Domnul îi folosește doar pe cei care sunt dedicați total Lui. Acest lucru nu este cazul aici! Augustus a fost unul dintre cei mai corupți Cezari dintre toți. El s-a proclamat a fi dumnezeu, și totuși, Dumnezeu l-a folosit pe el  pentru a-i muta  pe părinții Domnului nostru în locul potrivit. În mod necunoscut pentru el, Cezar a fost folosit de Dumnezeu.

În al doilea rând, nu pare că Iosif și Maria erau conștienți de profeția lui Mica. Dacă ar fi fost, ai crede că s-ar fi îndreptat spre Betleem singuri, în ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu. În schimb, Dumnezeu a folosit circumstanțele pentru a-i duce exact în locul unde Mica propovăduise că Mesia Se va naște. Acest lucru ne spune că nu trebuie să aducem voia lui Dumnezeu la îndeplinire prin noi înșine; El este capabil să ne structureze în mod divin circumstanțele pentru a ne direcționa pașii în căile Lui. Tot ce trebuie să facem este să-L căutăm și El ne va călăuzi pașii [simple_tooltip content=’Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va îndrepta cărările.’](Proverbe 3:6)[/simple_tooltip].

Te-ai îngrijorat de modul în care Domnul va rezolva lucrurile? Fii incurajat! Dumnezeu poate folosi astăzi cei mai puțin probabil oameni și circumstanțe pentru a îți direcționa calea. Doar ai încredere în El.