21Şi Iisus, uitându-Se la el, l-a iubit şi i-a spus: „Un singur lucru îţi lipseşte: mergi, vinde ce ai şi dă săracilor şi vei avea comoară în cer; şi vino, urmează-Mă.” [simple_tooltip content=’21 Şi Iisus, uitându-Se la el, l-a iubit şi i-a spus: „Un singur lucru îţi lipseşte: mergi, vinde ce ai şi dă săracilor şi vei avea comoară în cer; şi vino, urmează-Mă.”

22 Dar el, întristat de acest cuvânt, a plecat mâhnit, pentru că avea multe proprietăţi.

23 Şi Iisus, privind în jur, •le-a spus ucenicilor Săi: „Cât de greu vor intra în Împărăţia lui Dumnezeu cei care au bogăţii!“

24 Şi ucenicii erau uimiţi de cuvintele Lui. Şi Isus, răspunzând din nou, le-a spus: „Copii, cât de greu este pentru cei care se încred în bogăţii să intre în Împărăţia lui Dumnezeu!

25 Mai uşor este să treacă o cămilă prin urechea acului, decât să intre un bogat în Împărăţia lui Dumnezeu.”

26 Şi erau foarte uimiţi, zicând unii către alţii: „Şi cine poate fi mântuit?”

27 Dar Iisus, privind la ei, a spus: „La oameni este imposibil, dar nu la Dumnezeu; pentru că toate sunt posibile la Dumnezeu.”’](Marcu 10:21-27)[/simple_tooltip]

 

Biblia menționează în mod special că Iisus a iubit acest bogat și tânăr conducător, chiar și după ce a spus că a ținut toate poruncile lui Dumnezeu, ceea ce nu era adevărat. Iisus îi arăta că a încălcat prima poruncă: „ Să nu mai ai alți dumnezei în afară de Mine”(Exod 20:3), și a zecea poruncă, „Să nu poftești” [simple_tooltip content=’Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti soţia aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici orice altceva care este al aproapelui tău.’](Exod 20:17)[/simple_tooltip]. Răspunsul Lui dur, „Vinde tot ce ai și dă la săraci,” nu avea intenția să-l rănească pe acest tânăr. A fost spus dintr-o inimă plină de dragoste și destinat binelui său. Banii acestui om deveniseră zeul său și trebuia detronat înainte ca Iisus să poată deveni Domnul lui.

Singurul lucru care-i lipsea acestui tânăr a fost credința în Iisus înainte de orice altceva. Iisus îi învățase că nu-L poți sluji atât pe Dumnezeu, cât și pe mamon. Dacă îl iubești pe unul, îl vei urî pe celălalt (Matei 6:24), iar acest tânăr conducător și-a iubit averea. El a fost „trist … și a plecat mâhnit” (versetul 22) după ce Iisus i-a spus să-și vândă toate bunurile. Când a plecat, Iisus a clătinat din cap și a spus cât de greu este pentru ca cei bogați să fie mântuiți. Acum, reacția ucenicilor este și mai interesantă! Ei au fost uimiți și în versetul 25 L-au întrebat: „Cine poate fi mântuit atunci?”

Iisus a spus: „La oameni, aceasta este imposibil; dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile.” (versetul 26). Cităm întotdeauna acest verset atunci când avem nevoie de vindecare, sau de o breșă financiară, dar Iisus spunea că oamenii înstăriți au nevoie de intervenția supranaturală a lui Dumnezeu pentru a trece peste încrederea în bani și a-și pune toată credința în Dumnezeu.

În ce îți pui toată încrederea în ziua de azi? Dacă ești în căutarea salariului sau a bursei, ca și garanție, atunci îți poți pierde liniștea și bucuria în orice moment. Pune-ți toată încrederea în Iisus și nu numai vei avea încredere în mântuirea eternă, dar de asemenea nimic nu te va zgudui. Vei ști că ești în mâinile iubitoare și capabile ale Domnului.