A Lui, Care poate să facă mult mai mult decât cerem sau gândim, potrivit cu puterea care lucrează în noi(Efeseni 3:20)

 

Cât de multă putere lucrează în tine chiar acum? Cuvântul lui Dumnezeu spune că există o „putere care lucrează în noi”. Este o putere extraordinară, care clatină cerurile şi pământul, pentru că vine de la tronul lui Dumnezeu, „Care poate să facă mult mai mult decât cerem sau gândim”! Problema este însă, că mulţi dintre noi nu eliberăm acea putere.

Dumnezeu doreşte să eliberăm acea putere, deoarece sunt lucruri care nu se vor petrece pe pământ până când nu o vom face. Iisus a spus că „orice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri, iar orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri” (Matei 16:19). Ceea ce spune Iisus este că ceea ce permiţi tu să se întâm­ple şi cerul va permite. Ce nu permiţi, nici cerul nu va permite!

Aşadar, cum eliberăm puterea lui Dumnezeu în noi? O modalitate este să te rogi în limbi. Când Îi permitem Duhului Său să mijlocească pentru noi (Ro­mani 8:26), au loc minuni.

Cu ceva timp în urmă, mătuşa unui membru din biserică a suferit o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea unui rinichi bolnav. În ciuda acesteia, prognosticul a fost slab. Acasă, membrul bisericii şi soţia lui au fost îndemnaţi de Duhul să elibereze puterea care lucrează în ei, rugându-se în limbi pentru mătuşa lor.

La spital, mătuşa era supravegheată în continuare. Când i-a fost efectuată o radiografie, medicul a fost şocat să găsească doi rinichi sănătoşi. Au mai fost consultaţi încă cinci medici, care au examinat-o mai apoi pe mătuşă. La început, aceştia au crezut că chirurgul care a efectuat operaţia a făcut o greşeală şi nu a îndepărtat rinichiul bolnav. Însă o investigaţie ulterioară a arătat că rinichiul a fost într-adevăr eliminat. Nu puteau explica ce s-a întâmplat.

Membrul bisericii şi soţia lui nu au avut însă nevoie de nicio explicaţie, deoarece ei ştiau că, atunci când au eliberat puterea care lucra în ei, Dumnezeu a făcut mult mai mult decât puteau ei cere sau gândi – El i-a dat mătuşii lor un rinichi nou.

Preaiubitule, El poate face acelaşi lucru pentru tine, atunci când te rogi în Duhul şi eliberezi puterea care lucrează în tine!

 

Când Îi permitem Duhului Sfânt să mijlocească pentru noi,
prin faptul că ne rugăm în limbi, se întâmplă minuni.

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince