Matei 9:35-38; 13:53-58; Marcu 6:1-6

rugaţi deci pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Său. (Matei 9:38)

 

Oamenii sunt născuți din nou prin puterea Cuvântului lui Dumnezeu, nu prin rugăciune. Rugăciunea este foarte importantă, dar nu este un înlocuitor pentru Evanghelie. Mulți oameni Îi solicită lui Dumnezeu salvarea cuiva și nu pot înțelege de ce nu se întâmplă. Ei nu trebuie să-I ceară Domnului să salveze pe nimeni. El nu dorește ca cineva să piară [simple_tooltip content=’Domnul nu întârzie în ce priveşte promisiunea, cum socotesc unii că este o întârziere, ci este îndelung-răbdător faţă de voi, nevrând ca vreunii să piară, ci toţi să vină la pocăinţă.’](2 Petru 3:9)[/simple_tooltip] și a prevăzut salvarea tuturor. Deci, ce ne rugăm? Iisus a spus să ne rugăm ca Dumnezeu să trimită lucrători în calea lor. Ei au nevoie să audă Cuvântul. De asemenea, ar trebui să legăm influența dumnezeului acestei lumi, Satan, care încearcă să le ia pivirea de la adevărul spiritual. [simple_tooltip content=’în care dumnezeul veacului acestuia a orbit gândurile necredincioşilor, ca lumina Evangheliei gloriei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu, să nu strălucească pentru ei.’](2 Corinteni 4:4)[/simple_tooltip]

Dumnezeu este mai motivat decât noi să îi salveze pe cei dragi ai noștri. Tot ce trebuie să facem este să privim la Cruce pentru a vedea cât de motivat este El! Nu trebuie să pledăm în fața Lui, ci mai degrabă trebuie să devenim un canal prin care El să străbată pentru a ajunge la acea persoană. Noi facem aceasta împărtășind Vestea Bună cu ei și/sau rugându-ne ca alții să ajungă pe calea lor, pentru a face la fel.

Evanghelia este puterea lui Dumnezeu care eliberează efectele mântuirii în viețile noastre [simple_tooltip content=’Pentru că mie nu-mi este ruşine de Evanghelie; pentru că ea este puterea lui Dumnezeu spre mântuire, pentru oricine crede: atât iudeu, întâi, cât şi grec;’](Romani 1:16)[/simple_tooltip]. Dacă o persoană are nevoie de vindecare, o găsim în Evanghelie. Dacă este nevoie de eliberare, o găsim în Evanghelie. Prosperitatea, rugăciunea ascultată, bucuria, pacea, dragostea – toate se găsesc prin a înțelege și a crede Evanghelia lui Iisus Hristos.

Evanghelia este Vestea bună. Ai toată motivația, în interiorul tău, de a împărtăși această veste bună cu oamenii pe care îi întâlnești și pe care îi cunoști și îi iubești astăzi. Dacă nu este posibil să împărtășești Evanghelia cu ei, atunci roagă-te ca Tatăl să îi trimită pe alții. Eliberează-ți credința pentru ca El să trimită persoana potrivită, la momentul potrivit, către orice persoană pierdută – și amintește-ți, uneori acea persoană vei fi tu.