15Și, făcând un bici de frânghii, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și a vărsat banii schimbătorilor și lea răsturnat mesele, [simple_tooltip content=’12 După aceasta, S-a coborât la Capernaum, El și mama Lui și frații Lui și discipolii Lui; și au rămas acolo nu multe zile.

13 Și paștele iudeilor era aproape și Iisus a urcat la Ierusalim,

14 Și a găsit în templu pe cei ce vindeau boi și oi și porumbei și pe schimbătorii de bani șezând jos;

15 Și, făcând un bici de frânghii, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și a vărsat banii schimbătorilor și le-a răsturnat mesele,’](Ioan 2:12-15)[/simple_tooltip]

 

Iisus a adus în lume mesajul „iubește-ți dușmanii ” și l-a demonstrat în așa fel încât unii oameni au uitat cazurile ca acesta, când Iisus a arătat clar mânie.

Mânia poate fi o emoție evlavioasă. Efeseni 4:26 ne spune: „Mâniaţi-vă şi nu păcătuiţi!” Există un tip de mânie neprihănită care nu este păcat. Cu toate acestea, versetul continuă să spună: „Să nu lăsaţi să apună soarele peste mânia voastră!” Aceasta nu înseamnă că este bine să ne enervăm în timpul zilei, atât timp cât regretăm la culcare. Mai degrabă, vorbește despre cum să ne descurcăm cu acest tip mânie dreaptă. Nu trebuie să o lăsăm niciodată să se odihnească. Nu trebuie să o punem la culcare, ci trebuie să ne menținem vigilenți împotriva lucrurilor diavolului.

În întreaga Biblie ni se spune să urâm răul [simple_tooltip content=’Tu iubești dreptatea și urăști stricăciunea, de aceea Dumnezeu, chiar Dumnezeul tău, te-a uns cu untdelemnul veseliei mai presus de tovarășii tăi.’](Psalmul 45:7[/simple_tooltip]; [simple_tooltip content=’104 Prin preceptele Tale obțin înțelegere, de aceea urăsc toată calea mincinoasă…

116 Susține-mă conform cuvântului Tău, ca să trăiesc; și nu mă lăsa să fiu făcut de rușine datorită speranței mele.’]119:104,116[/simple_tooltip]; [simple_tooltip content=’Eu îi iubesc pe cei ce Mă iubesc, și cei ce Mă caută din timp Mă vor găsi.’]Proverbe 8:17[/simple_tooltip]; [simple_tooltip content=’Dragostea să fie neprefăcută. Detestați ceea ce este rău; lipiți-vă de bine.’]Romani 12:9)[/simple_tooltip]. Când vedem că inamicul ucide, fură și distruge, ar trebui să ne facă mânioși! Cheia pentru a face distincția între o mânie neprihănită și o mânie carnală este recunoașterea a cine sau care este obiectul furiei noastre. Mânia dumnezeiască este îndreptată către diavol fără nici o considerație de sine, dar mânia carnală este egocentrică și se îndreaptă către oamenii care ne rănesc sau ne jignesc într-un fel [simple_tooltip content=’Pentru că noi nu luptăm împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva principatelor, împotriva autorităților, împotriva domnitorilor întunericului acestei lumi, împotriva stricăciunii spirituale în locurile înalte.’](Efeseni 6:12)[/simple_tooltip].

Dacă ești supărat pe cineva azi, iartă-l și predă-l lui Dumnezeu. Dar dacă ești furios pe diavol pentru că te-a rănit sau te-a vătămat, pe tine sau pe altcineva, ești într-un acord total cu Iisus. Amintește-ți că El urăște tot răul. Din acest motiv, El l-a învins pe Satan și pe toți demonii [simple_tooltip content=’Despuind principate și autorități, le-a făcut de rușine pe față, triumfând asupra lor în aceasta.’](Coloseni 2:15)[/simple_tooltip], iar El a cumpărat pacea totală și victoria totală pentru tine.