8Dragostea creștină nu se sfârșește niciodată. Dar profeții dacă ar fi, se vor sfârși; limbi dacă ar fi, vor înceta; cunoaștere dacă ar fi, se va duce. [simple_tooltip content=’1 Chiar dacă aș vorbi în limbile oamenilor și ale îngerilor, dar nu am dragoste creștină, devin ca o aramă sunătoare sau un chimval răsunător.

2 Și chiar dacă aș avea dar de profeție și înțeleg toate misterele și toată cunoașterea, și chiar dacă aș avea toată credința încât să mut munții, dar nu am dragoste creștină, nu sunt nimic.

3 Și chiar dacă aș împărți toate averile mele să hrănesc săracii, și chiar dacă mi-aș da trupul să fie ars, dar nu aș avea dragoste creștină, nu mi-ar folosi la nimic.

4 Dragostea creștină este îndelung-răbdătoare și plină de bunătate; dragostea creștină nu invidiază; dragostea creștină nu se laudă, nu se îngâmfă,

5 Nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie repede, nu gândește să facă rău,

6Nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,

7 Suportă toate, crede toate, speră toate, îndură toate.

8 Dragostea creștină nu se sfârșește niciodată. Dar profeții dacă ar fi, se vor sfârși; limbi dacă ar fi, vor înceta; cunoaștere dacă ar fi, se va duce.

9 Căci cunoaștem în parte și profețim în parte;

10 Dar când vine ce este desăvârșit, atunci ce este în parte va fi desființat.

11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, înțelegeam ca un copil, gândeam ca un copil; dar după ce am devenit bărbat, am înlăturat cele copilărești.

12 Căci acum vedem întunecat, ca într-o oglindă; dar atunci față în față; acum știu în parte, dar atunci voi cunoaște așa cum sunt și eu cunoscut.

13 Și acum rămân acestea trei: credință, speranță, dragoste creștină; dar cea mai mare dintre acestea este dragostea creștină.’](1 Corinteni 13:1-13)[/simple_tooltip]

 

Există o mare diferență între dragostea unei ființe umane decăzute și dragostea lui Dumnezeu. Natura coruptă a omenirii păcătoase nu are acces la, sau nu înțelege, felul de dragoste al lui Dumnezeu. Biblia spune că Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:8), și orice bărbat sau femeie care nu-L cunoaște pe Iisus ca Domn și Mântuitorul lor nu cunoaște dragostea lui Dumnezeu.

Oamenii au scris milioane de cântece, piese, filme și povești despre dragoste, dar multe dintre ele nu reprezintă felul de dragoste al lui Dumnezeu. Dragostea umană și dragostea lui Dumnezeu nu fac parte din aceeași clasă. În esență, dragostea umană este egoistă, iar dragostea lui Dumnezeu este dezinteresată. Dragostea umană spune: „Te iubesc atât timp cât faci ceea ce vreau să faci, sau atât timp cât simt.” Dragostea lui Dumnezeu este necondiționată.

1 Corinteni 13:4-8 prezintă caracteristicile remarcabile ale dragostei lui Dumnezeu. Chiar puțini creștini apreciază pe deplin cât de unică este dragostea Lui. De multe ori credem că Dumnezeu ne iubește în modul în care am fost iubiți în trecut, dar nu este așa. Experiențele noastre rele ne împiedică adesea să acceptăm dragostea lui Dumnezeu. Îl coborâm pe El la nivelul nostru și credem că dragostea Lui este condiționată și proporțională cu performanțele noastre. Așa ne-au iubit toți ceilalți, dar nu Dumnezeu. Dragostea Lui nu este ca nici o altă iubire pe care am experimentat-o ​​vreodată.

Dragostea lui Dumnezeu nu dă greș niciodată, chiar și atunci când noi o facem. Dragostea Lui este necondiționată. Din moment ce nu am făcut nimic pentru a o câștiga în primul rând, El nu o retrage atunci când nu o merităm. El ne iubește pentru că El este dragoste, nu pentru că suntem „de iubit.”

Ia decizia astăzi să îți reînnoiești mintea în domeniul felului de dragoste a lui Dumnezeu pentru tine. Cere Duhului Sfânt să te învețe despre cum este dragostea Lui. Aceasta este o revelație care îți va schimba întreaga viață!