29Și dacă ochiul tău cel drept te poticnește, scoate-l și aruncă-l de la tine; fiindcă îți este de folos să piară unul dintre membrele tale și să nu fie aruncat tot trupul tău în iad. [simple_tooltip content=’23 De aceea, dacă îți aduci darul la altar și acolo îți amintești că fratele tău are ceva împotriva ta,

24 Lasă-ți darul acolo, înaintea altarului și du-te întâi de te împacă cu fratele tău și apoi vino și adu-ți darul.

25 Învoiește-te repede cu potrivnicul tău, pe când ești cu el pe cale; ca nu cumva potrivnicul să te predea judecătorului și judecătorul să te predea executorului și să fii aruncat în închisoare.

26 Adevărat îți spun: Nu vei ieși nicidecum de acolo, până nu vei plăti cel din urmă bănuț.

27 Ați auzit că s-a spus de către cei din vechime: Să nu comiți adulter;

28 Dar eu vă spun că: Oricine se uită la o femeie pentru a o pofti, a comis deja adulter cu ea în inima lui.

29 Și dacă ochiul tău cel drept te poticnește, scoate-l și aruncă-l de la tine; fiindcă îți este de folos să piară unul dintre membrele tale și să nu fie aruncat tot trupul tău în iad.

30 Și dacă mâna ta cea dreaptă te poticnește, taie-o și arunc-o de la tine; fiindcă îți este de folos să piară unul dintre membrele tale și să nu fie aruncat tot trupul tău în iad.’](Matei 5:23-30)[/simple_tooltip]

 

Pledează Iisus pentru dezmembrarea trupului tău? Dimpotrivă. Pentru a demonstra aceasta, El se bazează pe instinctul universal de autoconservare ce se află în interiorul fiecărei persoane. Dacă îți prețuiești trupul atât de mult încât nu ți-ai sacrifica niciodată o parte din el, atunci trebuie să îți apreciezi și mai mult capacitatea spirituală.

Încă de la căderea lui Adam și a Evei, prioritățile noastre au fost greșite. Un mare efort este pus pe a ne păstra viețile fizice în timp ce starea noastră spirituală este adesea trecută cu vederea. Acestea se pun constant pe rândul din spate, în timp ce tindem către probleme mai urgente din această viață.

Trupul fizic este doar temporar. Dacă trăim șaptezeci de ani sau mai mult, aceasta este doar o fracțiune de secundă în toată eternitatea. Duhurile noastre trăiesc pentru totdeauna, iar starea în care vor exista veșnic este determinată de alegerile pe care le facem în această viață. Dacă alegem să-L respingem pe Iisus Hristos ca Domnul și Mântuitorul nostru, duhurile noastre vor petrece eternitatea în iad, despărțite de Dumnezeu pentru totdeauna.

Pe de altă parte, dacă alegem să-L primim pe Iisus ca Domn și Mântuitor al nostru, înseamnă că am obținut viața veșnică alături de Dumnezeu. Duhurile noastre vor fi vii pentru El în această viață și pentru întreaga eternitate. Această decizie înseamnă că am pus totul pe locul doi față de bunăstarea noastră spirituală.

Astăzi, alege să faci din starea ta spirituală prioritatea ta. Petrece mai mult timp în Cuvânt, rugându-te și comunicând cu Tatăl, decât în sala de fitness, antrenându-te. Vei constata că antrenându-ți duhul aduce o sănătate mai mare fiecărei părți a ființei tale, inclusiv trupului tău fizic.